Liiga palju trenni võib takistada kaalulangust

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kõik teavad, et suvel on kuidagi eriti raske jõusaali minna, sest ilmad on nii ilusad ja tahaks palju aega väljas veeta. Võib-olla see ei olegi nii halb, sest toitumisspetsialist ütleb, et liigne trenn võib hoopis takistada kaalukaotust. 

Toitumisteadlane Jessica Sepel selgitas, et liiga palju trenni võib takistada kaalukaotust. «Ületreenimisega teevad kliendid endale rohkem kahju kui kasu. Ma näen pidevalt, kuidas inimesed teevad iga päev või isegi kaks korda päevas trenni, aga neil ei õnnestu kaalust alla võtta,» ütleb Sepel.

«Trenn sarnaneb keha jaoks stressiga, sest sellel ajal, kui sa treenid suureneb stressihormoon nimega kortisool. Niisiis, kui sa oled stressis sellepärast, et ei saa enda meelest piisavalt trenni teha ja samas treenid ikkagi palju, siis su kehal ei ole võimekust kulutada rasvu, sest ta peab tegutsema selle nimel, et saavutada hormonaalset tasakaalu,» selgitab spetsialist.

Toitumisspetsialist soovitab kõrge intensiivsusega trennide vahele teha hoopis pilatest või minna lihtsalt jalutama, et aidata oma kehal taastuda ja vähendada sellega kortisooli taset. Jessica Sepel ütles, et tema klientidele mõjus selline soovitus väga hästi. Kõik tulid kabinetti õnnelikemana, puhanuna, kergemana ja magasid paremini.

Põhimõtteliselt on tasakaal kõige alus. Keha vajab liikumist, aga ka puhkust, et taastuda, vahendab Cosmopolitan. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles