Vaevled unetuse käes? Neid asju ei tasu enne magamaminekut süüa või juua

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Oleme korduvalt kirjutanud, millised konkreetsed toiduained häirivad und ja ei lase sul normaalselt välja puhata. Siin on viis toidugruppi, millest võiks hoiduda. 

Puust ja punaseks: milliseid toidugruppe võiks õhtul enne magamaminekut vältida, vahendab Self Magazine.

  1. Kohv ja kofeiiniga tooted. Ilmselt teavad kõik, et õhtul hilja ei ole mõtet kohvi juua, aga paljud ei tea, et kofeiini sisaldavad veel teisedki tooted nagu šokolaad ja must tee.
  2. Alkohol. Paljud arvavad, et tänu alkoholile on lihtne magama jääda, aga samas see segab su normaalset und ja võid tabada ennast öösel korduvalt vähkremast ja kella vaatamast.
  3. Suhkur. See on täpselt vastupidine sellele, mida sa enne magamaminekut vajad.
  4. Vürtsid ja vürtsikad toidud. Need võivad põhjustada ebamugavustunnet ja seda eriti siis, kui viskad pikali pärast söömist.
  5. Raskesti seeditavad toidud. Need on igal ühel pisut erinevad ja sa tõenäoliselt tunned ennast piisavalt, et enne magamaminekut raskesti seeditavaid toite vältida. Näiteks lillkapsas ja brokoli võtavad enamasti kauem aega, et seedida. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles