Kolm tavapärast harjumust, mis on tervisele sama kahjulikud kui suitsetamine (1)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Photoshot / Vida Press

Kui sa arvad, et suitsetamine on halb, siis loe edasi ja saad teada, millised igapäevased harjumused veel tervisele halvasti mõjuvad. 

Women’s Health Magazine vahendab kolm igapäevast harjumust, mis on tervisele sama kahjulikud kui suitsetamine. Samuti kirjutame, mis võiks olla lahendus.

  1. Istumine. Teadlased on leidnud, et pikalt ühe koha peal istumine on sama kahjulik kui suitsetamine. Istumist on seostatud mitmete terviseprobleemidega ja selle vastu aitab ainult üks asi – liikumine. Harjuta endale sisse, et teed pause, tõused püsti ja liigud iga tund natukene. Kodus olles mine teleka vaatamise asemel jalutama või saa sõpradega jõusaalis kokku.
  2. Liiga palju juustu ja liha. Nende asemel soovitatakse süüa rohkem juurvilju ja eriti selliseid, kus leidub taimseid valke nagu oad.  
  3. Vähene uni. Sellega võivad kaasneda rasked tervislikud probleemid, nagu rasvumine, kõrge vererõhk, suureneb südamerabanduse oht ja nõnda edasi. Ära arva, et väsinud on normaalne olla. Kui sa tunned, et ei saa piisavalt magada, siis peab elus midagi muutma. Kui sa tunned, et su uni on katkendlik, siis tasub konsulteerida arstiga.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles