Salapärane Salme annab nõu: mida teha, kui mulle needus peale pandi?

Salme Saladus
, inimhinge nõustaja, elukogemuse asjatundja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salapärane Salme. Foto on illustratiivne.
Salapärane Salme. Foto on illustratiivne. Foto: Mary Evans / Scanpix

Ema käib närvidele? Jala peal on imelik lööve? Naine ei taha enam seksida? Olge mureta, kõigile teie küsimustele vastab Salapärane Salme! Inimhinge nõustaja, elukogemuse asjatundja ning meie usaldusväärne suhteekspert lahendab kõik teie probleemid.

Mul on juba kaks kuud jala peal selline imelik lööve. Nagu kärnad oleksid, aga hirmsasti sügelevad ja vahel ajavad vedelikku välja. Olen proovinud erinevaid leotisi ja kompresse, aga läheb ainult hullemaks. Kas sa arvad, et tegemist võib olla ära kaetamisega? Mul on üks väga halva karmaga sugulane ja temaga sain just vahetult enne esimesi ville kokku.

See on kõige lollim jutt, mida ma olen oma elu jooksul kuulnud ja ükskord sõitsin kaksteist tundi samas vagunis silmini täis sõjaveteraniga, kes mind endale naiseks kerjas, ning tema kahe kitsega, kes minutikski määgimist ei lõpetanud. Tead, need kitsed olid sinu kõrval tõelised erudiidid!

Keegi ei ole sulle nõidust peale pannud. Kui tahad oma mädanevas jalas kaaskodanikke süüdistada, siis äärmisel juhul võib sul olla mõni salapärane sugu- või nakkushaigus. Minust palun hoida oma taudiga eemale, ja ära oma vaest sugulast ka nakatama mine. Tal on endalgi raske.

Igasuguste hapuoblikaleotiste asemel pöördu aga päris perearsti juurde, kes sulle ilmselt mõne tableti välja kirjutab, millega nagu naksti terveks saad. Seda muidugi juhul, kui asi juba liiga kaugele arenenud pole. Me kõik ju mäletame, mis juhtus pealinna eelmise meeri ja tema kärnas jalaga…

Tere! Mul on kiire küsimus: kas peaksin oma naise maha jätma, kui ta minuga enam ei seksi? Oleme juba mitu aastat käinud ja mina arvasin alati, et abiellun temaga ning veedame terve elu koos. Nüüd aga on meie vahelt igasugune kirg kadunud ja sellist abielu ma küll ei taha. Muidu kõik muu on ok.

Tere! Kiire vastus: jäta jah.

Salme, ütle ometi, mida ma oma emaga ette võtan. Ta tassib mulle iga nädal suure kotitäie igasuguseid hoidiseid, mahlasid ja marineeritud seeni, mida ta eelmine suvi vaaritas. Saad aru, praegu on juba värsket kraami saada, tegelikult on seda ju tänapäeval aasta läbi saada! Miks ma pean mingit vekitud õuna ja marineeritud seent sööma, kui ma ei taha?!

Nii, ma ütlen nüüd midagi, mida te kõik võiksite endale kõrva taha panna, mu kallid lambukesed: Eesti ema näitab sulle oma armastust sellega, et annab sulle süüa. Iga kord, kui te oma emade peale vihastate, et nad jälle kotitäie pirukaid, paar praetud lihalõiku, ämbritäie kartulisalatit ja sefiiritordi teie suunas lükkavad, püüdke ikka natuke kenamad olla.

Meie, eestlased, ei ole lihtsalt harjunud igaühe kuuldes oma tunnetest lobisema ja nii ongi palju rohkem neid inimesi, kes selle asemel, et tütrele helistada ja oma poolehoiust rääkida, hoopis öö läbi seeni kupatavad. Sa saad ju aru, et ta tahab sulle külla tulla ja sind näha, kui jälle oma purke pakkuma tuleb? Ja talle meeldib see mõte, et sul on laua peal tema korjatud seened, kui keegi külla tuleb. Tead, veel parem, ta ilmselt loodab, et sa kutsud ta ise vaabatahtlikult külla ja paned seened lauale. Millal viimane kord kutsusid? Korra kuus ikka võiks.

Vaata, esivanematega on juba selline lugu, et nad käivad sulle paratamatult närvidele. Mina kaklesin oma kadunud emaga viimase veretilgani, kui ta üritas oma nina minu asjadesse toppida. Küll olid tema arvates minu voodilinad hallid ja mu seelikud liiga lühikesed. Nüüd aga, kui teda enam ei ole, tunnen ma just sellest jagelemisest puudu. Ja tema marineeritud kurkide retsepti ei suuda ma siiani sama hästi järele teha. Vot oleks õigel ajal taibanud küsida, et teeme koos, siis ma ka näen, mis sa sinna täpselt paned, aga kus sa sellega. Noor inimene ei tule ju selle pealegi!

Salmele saab kirju saata aadressile naine@postimees.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles