Kuidas kaotada kaalu ilma vähem söömata?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Anke Teschner / Scanpix

Jah, see pealkiri võib tunduda nagu odav teleturu reklaam, kuid Vegerasta nime all tegutsev elustiilinõustaja Dominica Roszko kinnitab, et temal see õnnestus – teatud väikeste nippide abiga.

Ma vähendasin suhkrutarbimist

Enamikul meist on tugev suhkrusõltuvus ja me isegi ei taju seda. Tootjad peidavad suhkrut paljudesse toodetesse: leivad, krõbinad, isegi supid ja kastmed. Mina hakkasin vähehaaval oma suhkrutarbimist teadlikult vähendama ning praeguseks olen praktiliselt suhkruvabal dieedil.

Ma suurendasin roogades kiudainete osakaalu

Et aidata kehal veresuhkrutaset reguleerida, suurendasin ma tuntavalt menüüs kiduainete osakaalu – kaerahelbed, täisteratooted, kinoa. Samuti saab nii vähendada kolesteroolitaset ning muidugi aitab see kaasa kaalu alandamisele.

Ma sõin rohkem rohelist

Et asendada rasvased ja lihatoidud, pöördusin ma roheliste köögiviljade poole. Alguses arvasin ma, et see on igav, kuid asi on kaugel tõest – väga põnev on leida erinevaid kasutusalasid spinatile, lehtkapsale, kapsale ja maitsetaimedele!

Ma asendasin puuviljamahlad roheliste mahladega

Puuviljamahl on üks kaval tegelane – on mõistlik seda mõõdukas koguses juua, kuid miinusena saad sa rohkesti looduslikke suhkruid, mis on sageli tarbides problemaatilised. Nii otsustasin ma proovida rohelisi mahlu, mis on tehtud  puuviljadest, aga sisaldavad ka köögivilju. Nii vähendasin ma dramaatiliselt suhkru osakaalu toidus. Proovi blenderis veega segada peotäis spinatit, üks õun, pool kurki, kooritud sidrun. Maitsev ja tervislik!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles