Stilist annab nõu: lõpuaktus pole «muutumismäng»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Juunikuus lõpetavad paljud noored oma koolitee ja sel tähtsal päeval tahavad kõik head välja näha. Selleks et kleit kandjat ei varjutaks, tuleks teada mõnda klassikalist stiili- ja etiketireeglit. Stilist Janar Juhkov selgitab, mida võiks lõpuaktusel kanda ja millest võiks loobuda. 

Lapse koolilõpp võib olla suur väljaminek lapsevanema jaoks, seega tuleks iga ost korralikult läbi mõelda. Lõpetamist ei tohiks võtta kergekäeliselt, sest iga hetk antud üritusel jäädvustatakse.

Noormehed

Noormeestel on üldjuhul lihtsam. Nemad saavad ennekõike mängida lõigete, kangaste ja värvidega. Tavalist ülikonda saab särama lüüa värviliste särkide ja muude aksessuaaridega. Tavapärane valge triiksärk on klassikaliselt sobilik, kuid seda võiks samuti ergastada värviliste lipsude ja rinnarättidega. Ülikonna käised peaksid olema nii pikad, et sealt peaks paistma 2-3 cm triiksärgi mansetti. Pükste pikkus peaks ulatuma kinga kontsa ääreni.

Neiud

Balli- ja pulmakleidid ei ole lõpetamiseks sobilikud. Lihtsuses peitub võlu! Kleit või seelik ei tohiks olla nii lühike, et ei jõua alatagi kui juba ära lõpeb.

Tegemist on piduliku aktusega ja seetõttu peab valima sobiliku pikkusega kleidi või seeliku!

Alati ei pea kleidile kindlaks jääma. Tänapäeval saab väga kauni ja intelligentse välimuse pükste, seeliku või jumpsuit’iga. Kui ülemine ja alumine riietuse osa eraldi osta, siis seda on lihtsam tulevikus ka muul ajal kasutada. Tüdrukutel võiks riietuse juurde sobiv ridikül ehk väike käekott, kuhu saaks panna peegli ja huulepulga. Kõik tüdrukud tahavad enne pildistamist huuli värvida ja kõige tobedam on nende järgi ootamine, kes autodest oma käekotte toovad.

Väike meelespea lõpetajatele ja nende vanematele:

  • Pange paika eelarve.
  • Ole praktiline - kas kõike on vaja ilmtingimata uut osta? Näiteks, äkki annab sobitada uuele rõivale mõni varem ostetud kingapaar. Ostke poest need asjad, millega saate käia ka tulevikus ja kasutage ära oma riidekapis ostetud «vana».
  • Sobivad vaid sisse tallatud kingad. Väga kohmakas on vaadata aktusel tüdrukuid, kes ei oska kõrgetel kontsadel käia või uued kingad on hõõrunud jalgadele vesivillid. Sama kehtib ka noormeeste kohta.
  • Meik ja soeng valida vastavalt kostüümile. Mida uhkem kleit, seda tagasihoidlikum soeng ja meik või vastupidi. Sama kehtib ka aksessuaaridega.
  • Pange lõpuriided varakult valmis, siis on teada, mis on veel üle või tihtipeale puudu.
  • Ärge olge liiga paljastavad või ekstravakantsed. Näiteks Venemaal tahavad kõik tüdrukud üksteist üle trumbata ja nii näevad nad välja eriti ekstravakantsed.
  • Looge enesekindel väljanägemine, ebakindlust märkab iga saalisviibija.
  • Jälgige ülikonna ja kleidi pikkust.
  • Parfüümi mitte «peale kallata».
  • Lõpuaktus pole «muutumismäng».
  • Lõpuaktusel on peale väljanägemise tähtsad ka käitumisreeglid. Ole viisakas, avalda tänu kaasõpilastele, sugulastele, õpetajatele.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles