Tosin üllatavat toitu, milles leidub süsivesikuid

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui sa tahad oma süsivesikutarbimist piirata, võid sa arvata, et piisab, kui ei tarbi jahutooteid ja riisi, kuid asi on muidugi märksa komplitseeritum.

Süsivesikud on suhkrud, tärklis ja kiudained, mida leidub ka puu- ja teraviljades ning ka piimatoodetes. Teiste sõnadega: süsivesikud on väga laialt levinud. Ning kuigi süsivesikuvaesed dieedid on praegu väga trendikad, siis ei ole tegemist koleda kolliga, mida peaks iga hinna eest vältima. Süsivesikud on täis kiudaineid, mis täidavad su keha energiaga, mida sul on funktsioneerimiseks tarvis. Mida sa vältima peaksid, on lihtsüsivesikud, mida leidub näiteks valges jahus.

Insider toob välja tosin toiduainet, milles leidub rohkem süsivesikuid, kui sa tõenäoliselt oleksid osanud arvata. Ning ühtlasi ei ole see soovitus neid toite vähem süüa – nagu asjadega ikka, peitub kõik mõõdukuses. Vaata galeriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles