Miks kannab kuninganna Elizabeth tihti neoonvärvides rõivaid?

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anwar Hussein / SIPA / Scanpix

Beež on nähtavasti Inglismaa kroonikandja jaoks liiga igav värv. Kuninganna Elizabeth pani paljusid päid pöörama, kandes neoonrohelist kostüümi oma 90. sünnipäeva paraadil.

Konkreetne paraad polnud aga sugugi esimene kord, kui kuninganna ilmub avalikkuse ette, kandes silmapaistvas värvitoonis rõivastust. Tegelikult on kuninganna oma 65-aastase valitsemisaja jooksul kandnud lausa tosinal korral erksaid värve, fuksiast kuni erekollaseni.

Milline lugu on kuninganna erksa garderoobi taga? «Tegelikult on see üks üsna põnev fakt tema kohta,» ütleb kuninglik allikas. (Ei, see pole seotud moega!)

Tõeline põhjus tema erksate rõivaste taga on tunduvalt liigutavam, kui võiks esialgu arvata. Nimelt minia Sophie sõnul tahab kuninganna, et üritustele kohale tulnud rahvas oleks võimeline teda juba kaugelt silmama, edastab rd.com.

«Tal on vaja välja paista, nii on inimestel hiljem võimalik öelda, et nad nägid kuningannat,» ütles Sophie kuningannast rääkivas dokumentaalfilmis.

Teised allikad on kinnitanud, et see on tõesti põhjus kuninganna Elizabethi kuulsate moeröögatuste taga.

«Kuninganna on alati teadlik olnud, et ta peab rahva hulgast silma paistma, see on ka üks põhjus, miks kübarad on tema garderoobis alati suurt rolli mänginud,» ütles Caroline de Guitaut, kes on kuninglike varade ehk Royal Collection Trusti kuraator.

Kuningannale omistatud ütlusel «Pean olema nähtav, et mind usutaks», võib olla märksa otsesem tähendus, kui alguses arvati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles