Kas hambaid on võimalik ka liiga palju pesta?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Liiga jõuline hambapesu võib kahandada nii igemekude kui hambaemaili, eriti kui kasutad selleks väga tugevate harjastega hambaharja. 

Selleks, et hambapesu hambaid ei rikuks, vali pehme hari ja pese hambaid õrnalt surudes ringjate liigutustega - edasi-tagasi harjamine on liiga karm, kirjutab Women’s Health. 

Pestes hambaid elektroonilise hambaharjaga tuleb meelde jätta, et harjata pole üldse vaja. Kuna seade keerutab harjaseid nagunii, tuleb seda vaid aeglaselt mööda hambaid libistada. Elektrilist hambaharja ei maksa kohelda nagu tavalist hambaharja, sest see avaldab hammastele ja igemetele liigset survet ning suurendab igemehaiguste riski ja kahjustab hambaemaili. 

Sagedasem hambapesu ei tee hambaid valgemaks ega tule ka suutervisele kasuks. Ära pese oma hambaid üle kahe minuti ega üle kahe või kolme korra päevas. Kuna kulunud hambahari kahjustab samuti igemeid, tuleb hambahari või elektrilise hambaharja otsik iga kolme kuu järel välja vahetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles