Advokaadid paljastavad: kaheksa kõige levinumat põhjust, miks abielud lahutatakse

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Lahutusega tegelevatel advokaatidel on esireapiletid etendusele «Meie abielu lõpp». Nad näevad igapäevaselt, millised on enamlevinud põhjused, miks suhted purunevad.

HuffPost on kokku võtnud kõige sagedasemad põhjused, mida just advokaadid oma töös on kohanud.

  1. Mu abikaasa ei aita lastega. Sageli kuuleb jurist just seda: olgu see mees või naine, aga lastekasvatamine on jäetud vaid ühe osapoole õlule.
  2. Me ei räägi kunagi oma probleemidest. Asi pole mitte selles, mida abikaasa välja ütleb, vaid selles, mis jääb ütlemata. Aga kui asju mitte välja öelda, ei saa neid ka ära lahendada.
  3. Me seksisime aina vähem ning lõpuks kadus ka intiimsus. Konkreetseid muresid seksiga võib olla erinevaid, kuid lõppeks on põhiprobleem sarnane: suhtest kaob seks ning sellega koos ka lähedustunne.
  4. Mu abikaasa hakkas vana armastusega Facebookis sõbraks. Aina enam kurdetakse, et abikaasa on sotsiaalmeediast sõltuvuses ning tegelikult on see vaid vana hea petmise uusim sümptom. Vana silmarõõmuga Facebookis jutuajamisest temaga voodisse jõudmiseni ei kulugi väga palju samme…
  5. Me oleme rohkem korterinaabrid kui abikaasad. Sageli leiavad inimesed, et nende kõrval pole enam see partner, kellega nad omal ajal abiellusid, vaid justkui keegi võõras.
  6. Mu abikaasa on isekas. Isekus võib väljenduda erinevalt: kitsiduses, tahtmatuses kuulata või emotsionaalselt kohal olla, mitte panustada pereellu ja lastekasvatamisse, afääris, tahtmatuses probleeme lahendada.
  7. Me räägime erinevat armastuse keelt. Kaks inimest küll armastavad teineteist, kuid ei tunne, et nad oleksid armastatud – neil on erinev n-ö armastuse keel. Ühe jaoks võib armastus väljenduda lilledes või jagatud kodutöödes, teisele aga sõnalises armukinnituses.
  8. Mind võetakse iseenesestmõistetavana. Flirdiperioodil on palju hellust, õrnust ja tähelepanu, kuid kui saabub igav argipäev, see ununeb. Tavaliselt ei lõpeta suhet üks tüli või pisiasi, vaid sageli tunneb üks osapool end pikemat aega hüljatusse jäetuna. Lõpuks võib tunduda valik lahutada väljapääsuna – kui mitte teena õnneni, vaid lihtsalt viisina, kuidas olla vähem õnnetu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles