Oscar de la Renta: et olla riietega elegantne, peab olema elegantne ka alasti

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar de la Renta.
Oscar de la Renta. Foto: SCANPIX

Kui moelooja Oscar de la Rentalt küsiti tema tänaseks juba 45 aastat kestnud karjäärile pühendatud üritusel, kuidas ta defineeriks modernset elegantsi, vastas ta: «Ma arvan, et selleks, et olla riietega elegantne, pead sa seda olema ka alasti.»

«Küsimus on endaga rahulolus, enda eest hoolitsemises,» lisas mees.

Oma töö kohta ütles moelooja, et ta jätab sellega hüvasti päeval, mil ei tunne enam riiete disainimise vastu kirge ja armastust ega taha enam õppida uusi asju, vahendab Fashionista.com. «Sa pead armastama elu, olema ellu armunud ning suhtuma sellesse kirega,» märkis ta.

Moelooja hinnangul on tema ülesandeks anda endast disainerina naiste jaoks parim. «Ma disainin kõigile naistele, igale naisele, keda ma näen.»

Oscar de la Renta tunnistas, et mood tuli tema ellu juhuslikult - esmalt oli teda huvitanud hoopis arhitektuur.

«Mu isa tegeles kindlustusega ja tahtis, et ka mina müüksin kindlustust. Ma suutsin teda veenda, et kindlustusäri pole minu jaoks ning et minust saab arhitekt,» meenutas ta. Kuid õnneks ei pidanud seegi paika.

Moeloomise alused said tal selgeks Hispaanias Cristobal Balenciaga moemajas töötades. Seejärel suundus mees Pariisi, kus ta alustas tööd Lanvini moemajas. Hiljem viis moelooja tee New Yorki, kus ta disainis kõigepealt Elizabeth Ardenile ning asutas lõpuks oma kaubamärgi.

Oscar de la Renta soovitus naistele on: «Kui kahtled, võta see (seljast) ära.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles