Asjad, mida su peigmees ei tohiks sulle kunagi öelda

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Renaud Philippe / Panthermedia / Scanpix

Me kõik ütleme mõnikord midagi sellist, mida päriselt ei mõtle. Kahetseme neid sõnu kohe, ning kui tegemist pole just täieliku häbematusega, siis on need tavaliselt andestatavad. 

Aga kui samu sõnu öeldakse korduvalt või ilma kahetsuseta, siis peaksid neisse tõsisemalt suhtuma. On küll tähtis, et partnerid end teineteisele avaksid ja suhtes ausad oleksid, aga mõned kommentaarid võivad ületada igasugused piirid. On asju, mida sinu peigmees ei peaks sulle kunagi ütlema, kirjutab thelist.com.

Sa ei ole piisavalt hea

Sa ei ole täiuslik. Suur üllatus – mitte keegi ei ole! Kui sinu peigmees toob pidevalt esile sinu eripära ja jätab meelde kõik sinu põrumised, et neid sinu vastu kasutada, siis on tema kavatsused küsitavad. Miks sa peaksid tahtma kellelegi kogu aeg tema vigu meelde tuletada?

Nõuanne: kui keegi tõstatab küsimuse sinu väärtuse kohta, siis peaksid tõenäoliselt mõtlema, kas ta ise on üldse sinu aega väärt. Vihje: tõenäoliselt ei ole

Kui sa mind armastad, siis sa seksid minuga

Ära mitte kunagi lase endale seksi peale suruda, kui sa ise ei taha. Jah, enamikele meist meenub mõni juhtum, kui meie meelt on muudetud seljamassaaži, kuuma vanni ja veiniga, aga see ei ole sama asi.

Tõenäoliselt tahad sa suhet, mis põhineb enamal kui seksil.

Sinu töö on mõttetu

Meil kõigil on ühe või teise ameti koha oma arvamus. See ei ole kunagi olnud rohkem tõsi kui nüüd, mil üha enam inimesi valib paindliku töö. Hoolimata kõigest peame respekteerima seda, et mis töötab ühe jaoks, ei pruugi sobida teisele – see on täiesti normaalne.  

Sinu peigmees ei tohiks kunagi rääkida sinu valitud ametist solvaval ja alandaval viisil. See teeks haiget enamikele inimestele, kui keegi ütleks, et nende töö on mõttetu, aga eriti valus on seda kuulata, kui niimoodi räägib armastatud inimene.  

Nõuanne: kui sa oled oma töökohal õnnelik, siis seisa enda eest ja ütle peigmehele, et sul puudub igasugune sallivus sinu töö koha käivate negatiivsete kommentaaride suhtes.

Sinu eesmärgid on ebarealistlikud

Eesmärgid on isiklikud. Need annavad võimaluse meil mõelda läbi enda sihid ja südamesoovid. Ei ole aktsepteeritav, kui sinu peigmees üritab neid maha teha.

Oma eesmärkidest kellelegi rääkimine võib olla hirmutav, see muudab sind teatud mõttes haavatavaks. Kui oled oma kaitsest loobunud, siis on eriti valus kuulata, kuidas keegi sinu mõtteid kritiseerib. Selline asi ei tohiks armastavas suhtes juhtuda.

Nõuanne: partner peaks sind julgustama oma unistusi järgima, mitte neid maha tegema. Kui sinu praegune peigmees ei ole võimeline sind toetama, siis peaks sinu uus eesmärk olema leida parem kaaslane.

Sa peaksid kaalust alla võtma

Fototöötluse ja filtrite ajastul on paljudel naistel tekkinud negatiivne arusaam oma kehast. Õnneks on valjenenud ka nende hääl, kes julgustavad ennast armastama just sellisena, nagu sa oled.

Ei saa olla, et toetav ja armastav peigmees palub sul kaalust alla võtta. Negatiivseid kommentaare sinu keha kohta ei saa sallida.

Nõuanne: sinu keha on sinu enda asi. Sa oled ainuke, kes on selles kogu elu veetnud. Ole õnnelik ja tunne ennast mugavalt, saada eemale need, kes panevad sind teisiti tundma.

Ma vihkan sinu riideid

Oleme kõik isiksustena erinevad, tihti väljendub see riietes, mida kanname. Kui sa tunned ennast mugavalt sellisena, nagu sa oled, siis keda huvitab teiste arvamus?

Kui sinu peigmees hädaldab sinu riietuse üle või soovitab kanda midagi rohkem paljastavat, siis on sul õigus olla pahane. Juhul kui sinu riided pole just katkised või räpased, ei ole põhjust nende üle arutleda.

Nõuanne: selgita talle, et sa oled õnnelik selliste riietega, ja meenuta, et käisid samamoodi riides ka siis, kui te kohtusite. Kui talle need ei meeldi, siis on see tema probleem. 

Sinu sõbrad ja pereliikmed on nõmedad

Paljudel meist on tulnud rinda pista olukorraga, kus peigmehe ja perekonna vahel tekib probleeme, aga need lahenevad varem või hiljem.

Aga normaalne ei ole see, kui sinu kaaslane teeb igal võimalusel neid maha. Veel enam – heidab sulle ette nendega aja veetmist.  Tema eesmärk võib olla sinu üle kontroll saavutada.

Minu eks oleks seda teinud

Toimetulek partneri ekskaasadega on huvitav, aga mõnikord ka kõige keerulisem osa suhtest. On vastuvõetamatu, et sinu peigmees hakkab võrdlema seda, mida tegi tema endine sõbratar ja mida teed sina. Teie suhet ei peaks võrdlema kellegi teise omaga, mitte iial.

Nõuanne: kui sinu kaaslane jätkab minevikust inimeste võrdluseks toomist, siis julgusta teda sind rahule jätma, las ta läheb ja otsib nad üles.

Sa ei ole eriti taibukas

Meil kõigil on hetki, mil me ei tunne ennast eriti targana. Isegi kõige eredamatel tähtedel on oma tumedad hetked. Sellegipoolest ei taha me, et keegi meile seda nina alla tuleks hõõruma.

Kui sinu peigmees viskab nalja, et sa oled rumal, või kahtleb sinu intelligentsuses, siis palu tal selline käitumine kohe lõpetada. Üks asi on ühekoos naljatleda mingi juhtumi üle, aga sa ei tohi iial tunda, et kaaslane naeruvääristab sind.

Nõuanne: ära lase selliseid kommentaare lihtsalt kõrvust mööda, sest see julgustab teda ka edasipidi nõnda käituma.

Rasedusest hoidumine on sinu ülesanne

Mõlemad partnerid peavad selle eest hoolt kandma, et ei tekiks soovimatut rasedust. On halb märk, kui sinu peigmees üritab kogu vastutust sinu õlule lükata. Te peate leidma lahenduse, mis sobib mõlemale.

Nõuanne: ära kunagi jäta oma saatust kellegi teise kätesse. Kui sina eelistaksid kondoomi, tema seda aga kasutada ei taha, siis hoidu seksist temaga. See on sinu keha ja sa pead seda kaitsma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles