Seitse viisi väljendamaks armastust sõnadeta

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LightField Studios / Panthermedia / Scanpix

Kas sa oled kunagi olnud suhtes, kus partner korrutab vahet pidamata, et ta armastab sind? Lõpuks tunned sellegi poolest, et asjad ei ole päris korras.

Oled sa kunagi tahtnud öelda «ma armastan sind,» pärast kahte päeva suhtes olekut, kuigi see kõlaks veidi hullumeelsena? Või oled mõelnud endamisi, et ehk sa armastad seda inimest, kellega oled mõnda aega juba kohtamas käinud, aga tahad oodata, kuni oled selles kindel? Oma mõtteid armastuse väljendamise kohta jagab Caitlyn Luce Christensen.

Kui sa oled mõelnud, kuidas sina või sinu partner võiks näidata armastust, ilma seda ütlemata, siis on meil sulle mõned nõuanded.

Aita teda kodutöödega

Kas sul on kodus pesumasin ja kuivati olemas, aga ta veab oma pesu pidevalt oma koju, et seda seal pesta? Kas tal oleks vaja koristada vannituba, aga ta vihkab selle tegemist väga? Väikesed, aga tähendusrikkad teod, mis aitavad partneri igapäevast elu kergemaks teha, tähendavad tihti palju enamat kui sõnad «ma armastan sind.» Neid kolme sõna võib olla küll tore kuulda, aga inimesed ütlevad neid tihti ka päriselt mõtlemata. 

Selline armastuse näitamine tähendab, et sa hoolid oma kaaslase heaolust ja tahad tõsta tema igapäevaelu kvaliteeti.  Samuti ei ole see halb viis koos aega veeta, eriti kui teil pole palju raha.

Pane oma telefon eemale, kui veedad temaga aega

Tähenduslik viis oma kiindumust näidata ja teise inimesega ühendust saada on pühendada talle kogu oma tähelepanu. Kui oled pikka aega suhtes olnud ja sama suures sõltuvuses Instagramist kui paljud teised tänapäeval, siis võib tundudagi, et on normaalne seda sirvida ka partneri kõrval istudes.

Ma ei leia, et see tegevus on otseselt ebaviisakas või ilmtingimata häiriv, aga see segab teie suhtlust. Sa ei saa täielikult pühenduda korraga mitmele tegevusele. Näidates partnerile, et oled valmis pühenduma temaga suhtlemisele 100 protsenti, kinnitab see sinu armastust tema vastu.

Hoia tema kätt avalikus kohas

Puudutused on armastuse väljendamisel olulisel kohal. Kui teil on eraldi olles omavahel tugev seksuaalne tõmme, siis ei peaks seda avalikus kohas varjama. Ma ei väida, et peaksite tegema midagi sellist, mis paneb kõiki ebamugavasse olukorda, näiteks pole vaja amelema hakata, aga väikesed žestid on omal kohal.

Ma arvan, et paarid hoiavad liiga vähe käest kinni. Tegelikult vajaks kogu ühiskond rohkem käest kinni hoidmist. Mitte ainult paarid, vaid ka sõbrad võiksid käest kinni hoida. See on lihtne viis näidata hoolivust, millel pole mingit seost seksiga. See näitab, et olete hingeliselt seotud.

Toeta tema ambitsioone

Ära iial ütle oma partnerile, et ta ei saa millegagi hakkama – pole paremat viisi pidurdada kedagi, kes on loodud lendama. Sa ju ei kahtle, et sinu kaaslane on loodud lendama?

Oluline on pakkuda partnerile füüsilist ja emotsionaalselt tuge, et ta saavutaks oma eesmärgid. Ilma tuge andmata oled lihtsalt kasutu takistus tema teekonnal.

See tähendab seda, et kui sul on mingeid oskusi, tutvusi või omadusi, mis võiksid teda aidata, siis paku neid talle. Kui sinu kaaslasel on anne, mida sa imetled, siis ära lase oma imetlusel muutuda kadeduseks. See ei ole viis oma armastust näidata. See ei ole armastus.

Küsi, kuidas ta ennast tunneb

Emotsioonidest rääkimine ei tohiks tegelikult raske olla. Kui sa kedagi armastad, siis sa tõenäoliselt jagad oma tundeid ja emotsioone temaga – vähemalt neid, mida te üksteise vastu tunnete.

Sellegi poolest, suhe on ainult üks aspekt inimese elus. Kas tal oli hiljuti tüli oma emaga? Ole kursis, kas see sai lahendatud või mitte, ning kuidas ta ennast nüüd tunneb. Tema parimal sõbral on uus silmarõõm, keda ta ei salli? Kuula ära tema analüüs selle kohta.

Partnerile on tähtis, et oleksid tema tegemistest huvitatud ka siis, kui te parasjagu füüsiliselt koos ei ole.

Tee talle süüa

Kingituste tegemist tõlgendatakse tihti armastuse näitamisena. Need meist, kel on limiteeritud eelarve, allergia lillede vastu või väikesed eluruumid, ei taha või ei saa endale lubada selliseid rõõme.

Minu kogemuse põhjal on kõige toitvam ja märkimisväärsem kingitus see, kui keegi valmistab sulle eine.

Kui sa kõrvetad riisi alati põhja, siis vajad sa rohkem praktikat toidu tegemises. Internetis on palju retsepte, mille seast valida, enne kui sead sammud toidupoe poole. Boonuspunktid selle eest, kui võtad partneri poodi kaasa. See on hea viis koos aega veeta, ning ehk on temal ka midagi poest vaja kaasa haarata.

Väljenda oma tänulikkust

Kui «ma armastan sind» ütlemine keerab sul keele sõlme või sa tunned, et on veel liiga vara, siis asenda need sõnad mõne teisega. Ütle lihtsalt «aitäh», see sõna töötab igas olukorras.

Kui pööraselt hea seks tekitas sinus tungi oma tundeid avaldada, siis ütle lihtsalt «aitäh!»

Sa võid tänada teda, et ta sind naerma ajab või lihtsalt selle eest, et ta olemas on. Hoolimata sellest, kas sa oled valmis avaldama talle tundeid või mitte, peaksid kallile inimesele näitama oma armastust, vahendab elitedaily.com naise nõuandeid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles