Kas ma üldse armun enam kunagi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Scanpix

Maailmas on rohkem kui kahte erinevat tüüpi inimesi, aga ma arvan, et on ainult kaks viisi, kuidas ennast pärast lahkuminekut tuntakse.

Sa võid olla väga ratsionaalne inimene, kes arvab, et kõik asjad on ajutised (k.a tunded) ja sa kunagi ei kahtle, et sa leiad endale kellegi uue. Kui sa oled selline inimene, siis põhimõtteliselt oled sa android ja ma ei hakka sind kunagi mõistma, kirjutab Caitlyn Luce Christensen.

Teine osa inimesi nutab öösiti patja ja üritab ravida oma südant, mis lausa põleb sees. Kui sa tunned ennast ära, siis tere tulemast! Sa oled enesehaletseja.

Enesehaletsejatena oskame väga osavalt ennast pärast lahkuminekut veenda, et juhtub kõige hullem võimalik stsenaarium. Pärast lahkuminekut oleme täiesti veendunud, et me ei leia enam mitte iial uuesti armastust.

See ei ole tõsi, kuigi alguses on selline tunne. Kui sa satud liiga sügavasse auku oma enesehaletsemisega, siis on mõned asjad mida sa peaksid endale ütlema ja selle südame tagasi kokku lappima.

Sa ei vaja armastust, et näha välja imeline

Võib olla väga raske ennast sellisena näha, eriti kui sind on just julmalt maha jäetud. Ära põlgamine on väga suur löök enesekindlusele, aga see ei tähenda, et sa ei võiks ennast ise imetleda.

Isegi päevadel kus sa tunned ennast täiesti kohutavalt ja ilma armastuseta, mine peegli ette ja teeskle, et inimene kes sulle vastu vaatab on tegelikult sinu sõber. Vali välja üks kompliment, mida sellele sõbrale öelda.

See võib olla väga lihtne, näiteks «sul täna väga ilus soeng» või «sul on kõige ilusamad silmad.»

Nendel päevadel, kui mu süda on eriti murtud, on mul väga raske leida enda juures midagi ilusat. Ma arvan, et see on kõige valusam osa murtud südamest - raske on iseennast armastada. Sellistel päevadel proovi teha midagi, mis aitaks sul ennast paremini tunda. Osta näiteks uusi riideid, tantsi või mine vanni.

Kui sa hakkad ennast jälle paremini tundma ja sinu enesekindlus tõuseb, siis tunned ennast jälle ka tahetuna – kui see juhtub, siis imetled teisi inimesi juba ise ka.

Palju lõbusam on mitte olla armunud

Võib-olla kõik teised sinu linnas ei ole väga sinu maitsele. Ehk oled sa juba kohtamas käinud kõikidega, kes sinu linnas on kohtingu väärilised.

Võib-olla oled sa otsustanud, et armastus on liiga valus ja sa ei lähe selle lähedalegi, mistõttu sa ei armugi enam kunagi.

See on kõik OK. Ma olen suur fänn mitte armunud olemisele. Siin on põhjus: ma olen üsna hea tüdruksõber. Ma mäletan sünnipäevasid, ma saadan kingitusi, ma hoolitsen sinu eest kui oled haige ja ma toetan sinu unistusi. Kui ma ei ole armunud, siis ma saan seda kõike teha endale.

Muidugi on seda kõike raskem teha siis, kui ma olen ikka veel kiindunud inimesesse, kes ei taha minu lähedalgi olla. Mõnikord pean ma ootama, et need tunded mööduksid, alles siis saan ma jälle endasse investeerida.

Sa tõepoolest ei armu enam kunagi? Nüüd on sul käes nii palju vaba aega. Sa võid bändi kokku panna või lõpuks vaadata ära see erootiline film. Ehk sa kandideerid sinna välismaa kooli, mis sul mõttes on olnud?

See juhtus ühe korra, see juhtub veel

See on väga imelik, aga kui sa armud, siis sa veenad ennast, et sa oled väga unikaalses olukorras ja see ei saa iial korduda.

Sinu suhe oli kõrvalekalle normaalsusest, sina ja sinu eks olete ainukesed inimesed maailmas, kes on armunud olnud ja enne plahvatab päike, kui see uuesti juhtub.

Ilmselgelt sa tead, et see ei ole tegelikult tõsi, aga mõnikord on selline tunne küll.

Inimesed ja nende armastus on sama igal pool. See ei tähenda seda, et teie suhe ei olnud unikaalne. Kindlasti oli see eriline, samuti on iga inimene eriline. Aga armastus? See juhtub kogu aeg. Ja see ei juhtu ainult teiste inimestega, sest see ilmselgelt juhtus ühel hetkel sinuga ka.

Kui sa tunned, et sa ei armu enam kunagi, siis parim tõestus vastupidiseks ongi see, et ühe korra juba armusid. Tulevik on ettearvamatu, tunnete tekkimine ei ole sinu teha. Armastus ei pruugi tulla kohe nüüd või isegi päris pikka aega, aga see ei tähenda, et seda enam üldse ei tuleks.

Armastus tuleb tõenäoliselt siis, kui sa oled lõpetanud selle otsimise.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles