Miks peaks pähkleid hoidma külmkapis?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Pähkleid ja seemneid saab poest tavariiulilt ning seetõttu ei tule pähegi, et neid tuleks säilitada külmikus.

Tegelikult on mõistlik kõiksugu pähkli- ja seemnesegud külmkappi panna, kui just pole plaanis neid ruttu ära süüa, kirjutab Greatist. Pähklid ja seemned sisaldavad suurel hulgal naturaalseid õlisid (neid kiidetud küllastumata rasvu), mis hakkavad pikka aega toatemperatuuril olles rääsuma.

Rääsunud pähkleid ja seemneid süües tõenäoliselt haigeks ei jää, küll aga muutub pähklite maitse kibedaks ja nende toiteväärtus langeb.

Pähklite maitse säilib paremini siis, kui need asetada õhukindlasse anumasse ja hoida külmakapis. Jahedas püsivad pähklid ja seemned värsked kuni aasta aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles