Kui palju alkoholi tohib tarbida, ilma et see trenni segama hakkaks?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Suur suvi on käes ja sellega koos ka suvised pidustused, mis pahatihti kipuvad meid endale seatud tervislikest eesmärkidest kõrvale kallutama. Klaasike siin, šampanjamekk seal. Kuid millal saab neid klaasikesi liiga palju ning tasuks piiri hoida, et mitte kaotada vaevaga treenitud vormi?

Kõigepealt tasub meeles pidada, et kuigi mõned uuringud näitavad, nagu oleks mõõdukas alkoholitarbimine isegi kohati kasulik, ei tasu mitte kunagi sellepärast alkoholi tarbima hakata. Kui sa ei joo alkoholi, pole mingit põhjust alustada. Alkohol on siiski mürk ning sellel võivad olla kõrvaltoimed, hoiatab AOL Lifestyle.

Kuid paljud inimesed naudivad drinki või paari. Kui sa jood vastutustundlikult ning ei tee seda stressi, harjumuse või sõltuvuse tõttu, siis ei pea sa joomisest täielikult loobuma (kui sa ei soovi). Küll aga pead sa järele mõtlema, kuidas alkohol ja su trenniplaanid omavahel kokku sobivad. Kui sa tahad teada saada, kas alkohol segab sinu trennieesmärkide saavutamist, küsi endalt järgmisi küsimusi.

  1. Kuidas joomine sind end tundma paneb? Kui sa tunned, et joomine teeb sind emotsionaalseks, väsinuks või ärritunuks, siis pead sa ilmselt midagi muutma. Püüa näiteks alkoholi nädala sees vältida ja võtta klaasike vaid siis, kui tõesti midagi tähistada on.
  2. Kas sa naudid neid drinke? Pane tähele, kuidas sa jood. Kas sa kulistad joogi ühekorraga alla, ilma et naudiks maitset ja kogemust? Sel juhul võib joomine olla sinu jaoks muutumas halvaks harjumuseks, mitte pole enam lõbus sotsiaalne tegevus. Sellises situatsioonis on parim hoog maha võtta. Naudi seda klaasi veini, anna endale võimalus nautida kõiki maitsenüansse. Tee klaaside vahel paus ja pane tähele, kuidas sa end tunned, asenda järgmine klaas veeklaasiga. Eelista kvaliteeti kvantiteedile.
  3. Kas sa näed treeningu tulemusi? See, kuidas joodud alkohol mõjutab su treeningu eesmärke, sõltub muidugi suuresti sellest, millised su treeningu eesmärgid on. Kui sa näiteks treenid maratoniks, siis hilisõhtune drink tõenäoliselt su plaanidesse ei sobi. Kui sa tahad lihtsalt oma vormi sügiseni säilitada, siis suvised happy hour’id ei tohiks üleliia halba teha. Võtmeks on oma keha kuulamine. Kui see, mida sa teed, ei tööta, muuda harjumusi ja oma eelistusi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles