Viis harjumust, millest loobuda enne ülikooli minekut

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Kui sa lähed sellel sügisel ülikooli, siis ära muuda esimest aastat veel stressirohkemaks, kui see juba niigi on. Juhul, kui siiani teed neid viit asja, siis on aeg ülikooli mineku ajaks seda muuta, vastasel juhul on see aasta sinu jaoks palju keerulisem. 

Jätad õppimata

Ma ei taha sind kurvastada, aga ma pean: keskkoolis oli ülikooliga võrreldes väga kerge. Kui sa ei pidanud keskkoolis palju aega õppimisele kulutama, siis ära arva, et see saab ülikoolis samamoodi jätkuda.

Küll sa aja jooksul aru saad, kuidas enda jaoks asju lihtsamaks teha ja planeerida oma aega, aga alguses pane kogu energia õppetöösse.

Oled enda vastu karm

Ülikooli minek viib sind uude keskkonda, kus sa ei ole kunagi varem olnud. Järsku oled sa ümbritsetud väga palju endavanuste inimestega ja sinu vanemaid pole kusagil lähedal.

Tõmba sügavalt hinge ja saada ära kõik negatiivsed mõtted, mis sinu tuju võivad rikkuda. Pea meeles, et kui teed palju tööd ja näed vaeva, siis oled teinud kõik endast oleneva. Sa ei saagi olla alati kõiges parim, tähtis on lihtsalt anda endast parim.

Elad minevikus

Sul on ülikoolis väga raske, kui jätad oma südame kodulinna.

Selle asemel, et kogu aeg mõelda kodulinnas toimuvale, keskendu sellele, mis on teoksil sinu uues elukohas. Kui sa seda ei tee, siis hoiad ennast tagasi ja hiljem kahetsed, et ei elanud hetkes ega võtnud sellest elust kõike.

Püsid mugavustsoonis

Kui sa lähed ülikooli, siis on põnev veidi riskida ja elada elu täiel rinnal.

Keeldudes tegemast asju oma mugavustsoonist väljaspool, hoiad ennast tagasi ja võid muutuda rahulolematuks kooli ja sõprade suhtes.

Lased teistel enda järelt koristada

Kui sa lähed ülikooli ja kolid vanemate juurest välja, siis ei ole enam kedagi, kes korjaks sinu musta pesu üles ja peseks nõusid. Minu nõuanne? Lõpeta kohe oma ema ja isa peale lootmine selles valdkonnas!

On aeg teha endale ise lõuna kaasa ja koristada oma tuba. Õpi pesupesemine ära enne seda, kui oled juba omapäi, kirjutab Elite Daily.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles