Vanemad kinkisid noore tütre 52-aastasele mehele

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Stoltzfus (vasakul) ja Lee Donald Kaplan (paremal) kohtumaja ees.
Daniel Stoltzfus (vasakul) ja Lee Donald Kaplan (paremal) kohtumaja ees. Foto: Megan Trimble / AP / Scanpix

Eelmisel nädalal mõistis Ameerika Ühendriikide Pennsylvania osariigi kohtunik seitsmeaastased vangistused emale ja isale, sest nad andsid oma vanima tütre mehele, kes teadaolevalt kuritarvitas seksuaalselt neiut ja tema viit õde.

Kohtunik Jeffrey L. Finley sõnul on Daniel ja Savilla Stoltzfusi teod uskumatud. 44-aastasele Danielile määrati karistuseks 3,5-7 aastat vanglakaristust ja 43-aastasele Savillale 3-7 aastat vangistust. Ametnike sõnul kinkis paar oma vanima tütre 52-aastasele Lee Donald Kaplanile, sest mees oli neid rahalistest raskustest välja aidanud. Kaplan sai neiuga kaks last, esimene sündis, kui tüdruk oli vaid 14-aastane. Praegu on ta hilisteismeline, vahendab Time.

Vandekohus mõistis möödunud kuul Kaplani süüdi lapse vägistamises, seksuaalses rünnakus ja teistes kuritegudes – aasta pärast seda, kui naabrilt tulnud vihje suunas politsei Kaplani kodu läbi otsima. Süüdistajate sõnul viis Kaplan pere peal läbi ajupesu, luues endast prohveti ning lõi maailma, milles «lapse vägistamine on normaalne». Mitu tüdrukut andsid tunnistusi, kus ütlesid, et teadsid Kaplani olevat enda abikaasa.

Tüdrukute ema on öelnud, et teadis seksuaalsuhetest Kaplani ja tütarde vahel, kuid uskus, et «see võib olla hea asi». Kaplani kaitsja sõnul pidas perekond Kaplani vanima tütre abikaasaks ning et nooremaid tütreid Kaplan ei puutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles