Naine avaldab tõe, milline on elu ülekaalulise lennureisijana

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Keegi ei armasta väga lennata, sest see ei ole kõige nauditavam tegevus. Mõne jaoks on see lausa füüsiliselt, emotsionaalselt ja finantsiliselt riskantne. Loe ja saa teada, milline kogemus on olla ülekaaluline lennureisija. 

«Ma uurisin infot selle kohta, millised määrused on lennufirmadel reisija suuruse kohta. Tuli välja, et mitmel lennufirmal on õigus mind lennukist minema saata, isegi vahetult enne starti. Ülejäänud lennufirmad nõuavad, et ostetaks teine koht juurde. Kui ma ei osta lisapiletit eelnevalt, siis küsitakse päevahind. Täna on selleks 690 eurot üks ots. Lisakoha eest pean maksma olenemata sellest, kas koht on olemas või mitte. Ma maksan topelt, et saaksin privileegi lennukisse jääda.»

Selgituseks, et tema teine iste võidi välja müüa ilma teavituse või raha tagastuseta. Naine räägib, et ta kulutas 770 eurot rohkem, kui tavaline edasi-tagasi pilet maksab, et istuda esimeses klassis. See on odavam, kui maksta kahe eraldi istme eest. Sellegi poolest, kui sa arvad, et ta elab esimeses klassis head elu, siis tema jutu järgi see nii ei ole. Söögilaud ei mahu tema ette (hoolimata sellest, et ta kaotas hiljuti 27 kg), seetõttu ei ole tal võimalik süüa ega töötada, kuigi maksis pileti eest 1150 eurot. Lennukis ta istub käed ristis ja üritab mitte liigutada, et mitte hõivata naabri ruumi, vahendab womenshealthmag.com.

Naine tuleb lennukisse nüüd enda turvavöö pikendajaga. Mitte seetõttu, et ta oma suurust häbeneks, vaid ta ei taha, et teised reisijad kuuleks teda seda küsimas. «Kui nad kuulevad ja kaebama hakkavad, toimub minu jaoks probleemide dominoefekt,» ütleb naine. «Kui reisijad hakkavad kaebama, siis tõstetakse mind mujale istuma, tasustatakse topelt või saadetakse lennukist välja.» Viimase variandi puhul võib ta ilma jääda uuest lennust või raha tagastusest, aga see risk tuleb võtta iga kord.

Naine tõdeb, et viimase kahe aasta jooksul on pea poolel kordadest reisijad tema reas kurtnud stjuardessidele ja arutanud naise suurust tema kuuldes, nagu ta ei olekski inimene. Sellel nädalal kulges tema lend ilma probleemideta, aga ta tahtis oma lugu jagada, et inimesed taipaksid, milline on ühe ülekaalulise inimese elu lennureisijana ja soovitab kõikidel enne reisimist lugeda lennufirma poliitikat selle kohta, mis võib juhtuda, kui teistel inimestel tekib probleem sinu kehaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles