Kohkunud naine: minu mees on nõus mind müüma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

«Olen praegu seitsmekuuse lapsega kodus ja käisin beebiga korraks töö juures. Üks mees on mulle algusest saadik kärbseid pähe ajanud ja seni olen asja võtnud lõõbiga. Nägin teda täna ka ja kuigi mul oli tita süles, küsis tema täitsa tõsiselt ja süüdimatult, kas ma poleks talle nõus tegema erootilist massaaži,» kurdab segaduses naine Perekeskus Sina ja Mina nõustamiskeskkonnas.

«Olin täiesti sõnatu, kuidas julgeb mulle mingi mees sellist ettepanekut teha, kui ta näeb, et mul on laps ja kui ta teab, et mul on mees. Õhtul rääkisin sellest kõigest mehele. Mees vastas, et ega erootiline massaaž ei tähenda veel seksimist ja et kui ta head hinda pakub, miks siis mitte. Ma solvusin väga ja küsisin, et kas ta mind üldse ei armasta. Tema aga vihastas veelgi rohkem ja nüüd ma põen siin nii, et süda lõhkemas.»

Vastab pereterapeut, Gordoni perekooli koolitaja Marge Vainre:

«Saan aru, et olete segaduses nii meeskolleegi ettepanekust, seejuures aga väga pettunud oma mehe arusaamadest. Peate lubamatuks, et võiksite raha eest erootilisi teenuseid pakkuda, eriti talumatu aga on teile see, et oma mees võiks seda julgustada. Tõepoolest, võib tekkida kahtlus, millised on tema tunded teie vastu, siinkohal tekib ka laiem küsimus, nimelt väärtustest. Seni ilmselt uskusite, et olete olulistes asjades üksmeelel. Loomulikult on teil õigus avaldada pahameelt, kui keegi käitub teile solvavalt ning seista oma õiguste ja arusaamade eest. Kui soovitakse teisi arvestada ja mõista, siis ollakse valmis muutma oma käitumisi ja korrigeerima ütlemisi. Hoopis keerulisem on asi aga arusaamade, hoiakute ja väärtushinnangutega. Palju sõltub sellest, kuivõrd ollakse valmis arvestama erinevusi, taluma neid ja aktsepteerima teisi ka siis, kui nad arvavad ja mõtlevad teisiti. Siin on nii teil kui ka teie mehel raske ülesanne. Mida te teha saate, on rahulikus meeleolus selgitada oma mõtteid ja arusaamu, ilma teist ründamata, süüdistamata. Teil on õigus oma tunnetele, samuti oma pettumust väljendada. Igal ühel on õigus oma väärtustele, teiste omade muutmine on aga keeruline. Rahu ja tasakaalu teile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles