Rumalusel pole piire: 13 näidet, et inimesed ei tea naiste anatoomiast tuhkagi

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Miroslav Beneda / Panther Media / Scanpix

Üks Redditi kasutaja pidi hiljaaegu oma 26-aastasele õele ja tema 31-aastasele abikaasale selgitama, et ei, naised ei pissi kliitori kaudu. See (uskumatult naeruväärne) mõttevahetus tõi talle idee algatada Redditis sarnane teema ja uurida, milliste rumalate uskumustega on teised inimesed kokku puutunud.

Kummaline, et ajastul, kui Google on sõna otseses mõttes meil igapäevaselt sõrmepuudutuse kaugusel, ei tea inimesed ikka veel nii elementaarseid asju inimorganismi toimimise kohta. Siin on kuraditosin näidet, mis tõestavad, et rumalusel ja ignorantsusel pole piire.

  1. «Kui naine ei suuda sünnituskanali kaudu sünnitada, siis sekkub arst, kes teeb nii, et beebi väljub anaalselt. Seda väitis üks noormees, kellele ma kinnitasin, et see on võimatu, kuid ta jäi endale kindlaks – ta vanaema olla nii sünnitanud.»
  2. «Et sa saad menstruaalverd «kinni hoida», umbes nagu sa hoiaksid pissihäda tagasi. Mul oli kunagi uskumatult rumal poiss-sõber, kes keeldus peatumast tanklas, kuna ta ei uskunud, et ma ei suuda «kinni hoida», kuni me kohale jõuame. Samal teemal veel vääraid uskumusi: et naised kasutavad vaid ühe sideme/tampooni päevade ajal, et sidemed/tampoonid pole hädavajalikud esemed.»
  3. «Ma töötasin kord naisega, kes väitis, et nüüd, kui ta on rase, ei seksi ta enam oma mehega, vaid piirdub oraalseksiga. Miks? Sest ta ei tahtnud kaksikuid ootama jääda...»
  4. «Et lõdvemad vagiinad ja suuremad häbememokad on naistel siis, kui neil on rohkem seksuaalpartnereid, samas kui abielunaised, kes seksivad sageli sama partneriga, muutusi ei koge.»
  5. «Mu esimene poiss-sõber uskus müüti, et kui sa hakkad pidevalt sama partneriga seksima, siis vagiina võtab tema peenise kuju. Ja kui mees peaks siis tundma, et vagiina on kuidagi teistmoodi, tähendab see, et sa oled vahepeal kellegi teisega maganud.»
  6. «Aastaid tagasi ütles keegi mulle, et on võimalik saada prill-laualt AIDS, kui sul on samal ajal päevad, sest päevad tähendavad, et sul on sisuliselt «lahtine haav»...»
  7. «Kui ma olin kaheksandas klassis, küsis tüdruk, kes mu kõrval istus: «Niisiis, kas tüdrukutel hakkavad päevad siis, kui nad Ameerikasse kolivad?» Ma veetsin ülejäänud aja talle seletades, et kõik naised igalpool maailmas kogevad menstruatsiooni, see pole mingi Ameerika värk.»
  8. «Kõige absurdsem valeinformatsioon, mida ma olen naiste kehade kohta kuulnud, on vist see, et seksuaalrünnaku korral naise keha lülitab end välja ja on võimeline rasestumist vältima.»
  9. «Kuna ma olen sünnitusõde, olen erinevaid jaburaid lugusid kuulnud. Näiteks: «Mu sõber ütles mulle, et kui ma teen Sprite’iga vaginaaldušši, siis ennetab see rasedust.»»
  10. «Mul oli keskkoolis sõber, kes arvas, et naised päevade ajal sünnitavad muna. Sõna otseses mõttes, nagu kanad. Me olime 16 ja ta ei teinud nalja.»
  11. «Ma käisin keskkoolis kutiga, kes arvas, et naistel on neli auku: pissimiseks, vagiina, beebiauk ja kakaauk. Ühtlasi ta uskus, et naised panevad rasedustesti beebiauku, et teada saada, kas nad on rasedad.»
  12. «Mul oli kolleeg, 50ndates naine, kes ei tahtnud kasutada tampoone, kuna ta ei tahtnud neid iga kord pissil käies vahetada. Ta ei teadnud, et uriin ei tule välja vagiinast. See naine töötas meditsiinialal. Ma olin šokis.»
  13. «Mu ema pani rasedana vanni võttes nabale plaastri, sest ta ei tahtnud, et beebi ära upuks. Jah, Iiri haridus 1950ndatel...»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles