Uskumatud pildid: naine jooksis lõhki kolm jooksulinti ja kaotas pool oma kehakaalust

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inspireerivaid kaalulangetuslugusid võib leida üksjagu, kuid vähesed neist on niivõrd motiveerivad kui Tara Kavanagh meelekindlus oma elu korda seadmisel.

35-aastane Tara hakkas enda sõnul kiirtoidurestorane külastama kohe, kui juhiload kätte sai. Koos sõpradega meeldis talle hilisõhtuti söömas käia. «Kõik, mis ma sõin, oli mingil moel töödeldud või pakendatud,» meenutas ta Mirrorile antud intervjuus.

Tasapisi kerkis naise kaal 133 kiloni. Siis sai ta parim sõber ootamatult surma ja Tara otsustas oma tervise eest paremini hoolitseda, et mitte samuti noorelt surra. «Kui ma hakkasin kaalu langetama, siis leppisin endaga kokku, et võin telekat vaadata vaid siis, kui kõnnin jooksulindil, isegi kui ma ei kõndinud alguses väga kiiresti. Põletasin niimoodi läbi kolme jooksulindi mootori, aga kahtlemata aitas see mul kaalust maha võtta, sest ma vaatasin väga palju telekat,» tunnistas ta.

Pooleteise aastaga kaotas Tara 65 kilo ja tegi trenni vaid oma elutoas. Peale jooksulindil kõndimise ja jooksmise tegi ta ka videoõpetuste järgi lihastrenni.

«Enam ei hoia mu kaal mind tagasi ja ma saan kõike proovida. Ma olen teinud imelisi asju, mida ma poleks suuremana kunagi saanud teha - näiteks langevarjuga hüpata, ookeanis ujuda, reisida, käia joogalaagris, perega matkata ja palju muud.»

Nüüd on Tara enda sõnul trennist suisa sõltuvuses ja ta on õppinud sööma toitainerikast tervislikku sööki. «See on kujunenud samasuguseks harjumuseks nagu hammaste pesemine. Ma ei saa minna duši alla enne, kui ma olen üleni higine.»

Nüüd on Tara lemmiktrenn jooga, aga ta käib regulaarselt ka jõusaalis. «Kaalust alla võtmine on muutnud kogu mu maailmapilti. Vanu pilte vaadates tahaks ajas tagasi minna ja öelda sellele tüdrukule, mida ma praegu tean, et ta saaks neid muutusi oma tervise jaoks juba varem teha. Aga siis ei oleks ma iial uskunud, et ma kunagi selline välja näen ja end nii hästi tunnen,» usub ta. «Väike muutus võib juba väga palju ära teha. Aga selleks tuleb kuskilt pihta hakata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles