Salapärane Salme annab nõu: kuidas peaks mees naise austuse välja teenima?

Salme Saladus
, inimhinge nõustaja, elukogemuse asjatundja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salapärane Salme. Foto on illustratiivne.
Salapärane Salme. Foto on illustratiivne. Foto: Mary Evans / Scanpix

Sa ei austa oma meest? Tundub, et peaks täie rinnaga elama? Mida teha? Olge mureta, kõigile teie küsimustele vastab Salapärane Salme! Inimhinge nõustaja, elukogemuse asjatundja ning meie usaldusväärne suhteekspert lahendab kõik teie probleemid!

Te kirjutate siin portaalis kogu aeg, kuidas naised ennast muutma peaksid, aga kuidas Eesti mehi parendada? Nimelt minu mees väidab, et ma ei austa teda. Küsimus siis olekski: mida peaks mees tegema, et naise austus ära teenida?

Kuule, sinu küsimusest saan ma aru, et sa ei austagi oma meest? Noh, sel juhul ei näe ma nagunii mingit mõtet teil koos olla, sest mida sa veel üldse paarisuhtest otsid, kui mitte austust? Seksida võid võõraste või sõpradega ka, kinos saab ka üksi käidud, nii et mis sa üldse seal kodus sellist tüüpi pead, kellest eriti lugu ei pea?

Vaata, minu meelest unustavad kõik meeleheitliult mehele püüdlevad naised selle, et ega päris ükskõik ka ei ole, millise ilueediga ühte heita. Olgu, tore, alguses on kõik väga kuum, aga kui sa tahad päriselt ka koos elada, kodu ja pere luua, üksteisega arvestada, üheskoos tulevikku planeerida, siis ei piisa niisama külgetõmbest. See kulub lihtsalt ära. Tead, nagu laulab Ivo Linna, elu on suur loterii, ja kui sul õnnestub endale selline partner hankida, kellega te tõesti võrdsed olete ja vastastikku kiita saate, siis pole enam millegi üle kurta.

Aga kui sa küsid, milliseid mehi mina austan, siis ma olen ikka oma poegadele püüdnud selgeks teha, et nad ei tohi olla jobud, tropid, ihnuskoid, egomaniakid, rassistid, homofoobid, misogüünid, minna populismi õnge, anda tühje lubadusi, oma naisi ära kasutada ega pisendada. Sellistest asjadest võiks alustada, no ja see, kas nad oskavad kitarri mängida, omletti teha või autot juhtida, selgub juba töö käigus. Ah jaa, iga normaalne mees peaks tolmuimejat käsitlema ja tegema seda enne, kui naine paluda jõuab. Või kui on korra juba palunud, siis enne, kui uuesti jutuks tuleb.

Tere, Salme. Mida ma peaksin ette võtma, et rohkem oma elu nautida? Mulle on nimelt tulnud selline imelik hirm, et ma ei ela piisavalt täiel rinnal. Elu on ikka nii lühike, aga mina tiksun ainult kodu ja töö vahelt. Pärast jään järgmisel suvel auto alla ja siis kahetsen, et aega mingi tilu-lilu peale raiskasin.

Vaata, et sa siis ikka rohelise tulega üle tee lähed ja purjus peaga kuskil kiirtee ääres ei kooserda! Ja kui ise autosse istud, klõpsa vöö ikka kinni, ma tean küll, et ta soonib vastu tisse, aga mis seal siis parata!

Selle elunautimisega on niisugune lugu, et muidugi peab tema peale mõtlema, aga päris lolliks ei tasu ka minna. Täitsa võib vahel ainult tööl käia ja õhtul teleka ees kana süüa, mis see siis ära ei ole! Minu meelest on suvel just kõigil see häda, et inimesed kohe ei oska niisama tiksuda, vaid peab kogu aeg midagi tegema. Mida üldse tähendab see, kui öeldakse, et on vaja aktiivset puhkust? Kui on aktiivne, siis ei ole ju puhkus!

Kui ma olin veel noor maapreili ja polnud oma esimest abikaasat ära ajanud, hakkas mulle hirmsasti tunduma, et peaks rohkem maailmas ringi vaatama. No ega meil seal alevikus muud ei olnud kui palju naati, aga raamatutest lugesin igasuguste kaugete linnade ja suurte tunnete kohta.

Kogusime siis suure nutsaka raha kokku ja sõitsime mehega Prantsusmaale puhkama, et oleks ikka kindel, et me oleme ka selle Eiffeli torni ära näinud. Teate, kuidas see reis mu elu muutis? Mitte kuidagi! Täitsa mõttetu oli, suures linnas oli must ja palav ja mina ei saanud nendest peenutsevatest vuntsidega kelneritest ööd ega mütsi aru, kas nad müüsid mulle kalja, hapupiima või õunamahla. Raha aga võeti iga sammu eest!

Me vaatasime, et mehega tulema saime ja pärast ei läinud isegi valla keskusesse, enne kui oli vaja uus pass tellida! Kodus oli ikka kõige parem! Nii et ära sina, lapsuke, muretse, ei jää sa millestki ilma. Elu on igal pool ühesugune, nii et sama hästi võid kodus olla ja kassi silitada, on tal ka hea meel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles