Naise mure: ma näen, et suhe kannatab, aga seksi ikka ei taha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Raseduse ja lapse imetamisega võib naist tabada libiido langus, mis hakkab omakorda suhet mõjutama. Üks sellise murega naine uurib Perekeskus Sina ja mina nõustamiskeskkonnas, mida teha.

«Oleme koos elanud kolm aastat, kolm kuud tagasi sündis väike plikatirts. Mehega on meil algusest peale olnud väga hea suhe, teadsin esimesest hetkest, et tema on see ÕIGE. Tunne oli vastastikune ja kõik oli vägagi roosa ja lilleline.

Tema seksuaalsed vajadused olid küll minust suuremad, kuid see ei seganud meid ja ma ei arvanud, et see võiks kunagi me suhtele probleeme tekitada.

Mõlemad tahtsime väga last ja jäingi peale abiellumist kohe rasedaks, kõik oli tore seni, kuni hakkas iiveldus, mis kestis päevad ja ööd läbi - seks ei tulnud kõne allagi. Sealtmaalt hakkaski suhe allamäge minema, kuigi ta mõistis mind jne, aga vajadused on vajadused ja neid ta alla suruda ei suuda.

Terve raseduse ajal me põhimõtteliselt ei seksinudki, kuna mul oli valus (ei teagi miks, arst arvas, et hormoonidest) ja isu ka polnud. Pärast lapse sündi on sama lugu, nüüd siis on lisandunud ka metsik väsimus, mis lapse eest hoolitsemisega kaasneb.

Nüüd me nääkleme üksteisega, õiendame - ühesõnaga kumbki pole rahul. Mina sellega, et ta seksiga peale käib ja tema, et ma üldse ei taha seksida. Ta saab minust aru küll, aga tema vajab seksi nagu õhku ja ei suuda ilma elada. Eneserahuldamine pole sama asi, see teda ei rahulda.

Ma arvan, et me lahku niipea selle asja pärast ei lähe, aga suhe kannatab tõsiselt. Kas seksiisu tuleb pärast imetamise lõppu tagasi? Mida seni teha?»

Vastab psühholoog, Gordoni Perekooli koolitaja Vaike Kumari:

«Juhtub küll, et hormonaalsed muutused vähendavad seksiisu. Tavaliselt räägivad naised, et õige seks tulebki peale esimest last. Kuid sinnani peab ka kuidagi toime tulema. Hea on, et saate aru oma mehe seksivajadusest ja tema jälle, et teie ei taha. Ega nääklemine ei aita.

Istuge maha ja rääkige suu puhtaks - rahulikult ja süüdistamata. Otsige lahendusi. Näiteks ütlete, et olete lapse hooldamisest väsinud. Kas alati, ehk sobib mõni ebatavaline aeg? Võib-olla saab keegi - ka mees ise- teile puhkamiseks aega anda ja siis ehk olete rohkem valmis tema soove täitma.

Väsimus ja stress on ühed suuremad seksi vaenlased. Kui teie ei soovigi seksi, ehk olete mehe pärast valmis kähkukaks? Temale piisab sellest ja öelge, et see on avanss. Kui teil seksiisu tagasi tuleb, siis tuleb tal hoolitseda teie rahuldamise eest.

Seksiisu soodustab ka vastav miljöö. Võib-olla tasub mehel teha teile küünlavalgusega hubane õhtu või leida muid just teile sobivaid meeleolutõstjaid. Püüdke säilitada huumorimeelt ja otsige lahendusi. Kui probleem ka pikemas perspektiivis jääb, tuleb ehk abi otsida seksuoloogilt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles