Naise mure: kas sissepööratud nibudega saan imetada?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergey Borisov / PantherMedia / Scanpix

Postimehe perefoorumis uurib murelik naine, kas sissepööratud nibudega on imetamine võimalik. Esimese lapsega tal see ei õnnestunud ning pidi piima välja pumpama. Nüüd teist last oodates loodab ta, et kellelgi on anda head nõu.

Babycenter.com kirjutab, et enamikel juhtudel on sissepööratud nibudega naistel võimalik siiski last imetada. Raseduse tõttu rinnad suurenevad ning sellega seoses võivad ka nibud natuke rohkem esile tulla. Teisalt aga on siiski ka oht, et sissepööratud nibud tõmbuvad veel enam sisse, kui rinnad paisuvad. Väga ekstreemsetel juhtudel võivad nibud isegi takistada piimavoolu.

Parim viis teada saada, kas sul õnnestub imetada, on proovida. Imetamine peaks õnnestuma, kui beebi kenasti rinda haarab ja rinnad pole liiga piima täis. Selle vältimiseks soovitab sünni ja imetamise Eesti tugiühing enne käia sooja duši all või isegi natuke piima välja lüpsta.

Kindlasti tasub vajadusel pöörduda imetamisnõustaja poole, kes võib soovitada kasutada rinnapumpa, et nibu ajutiselt paremini välja tõmmata. Samuti on teisi tehnikaid, mida ta võib soovitada ja mis on olnud paljude naiste peal edukad. Eestis leiad nõustajad näiteks veebilehelt www. siet.ee või www.synnitusmaja.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles