Meestele: neid asju süües oled naiste jaoks atraktiivsem

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoi R. / PantherMedia / Scanpix

Sulle huvi pakkuv tüdruk tahab kedagi teist ja sa mõtled miks? Võib-olla on see seotud sellega, kuidas ta lõhnab. Me ei räägi siin parfüümist, vaid loomulikust kehalõhnast. Meie kehalõhna mõjutab see mida see sööme. Seega, mida siis sööma peaks, et naistele meeldida? Meil on sellele küsimusele vastus.

Austraalia teadlased on avastanud, et naised eelistavad selliste meeste kehalõhna, kes söövad ohtralt puu- ja juurvilju.

Varasemalt on olnud mitmeid uuringuid, mis on näidanud seost lõhna ja atraktiivsuse vahel. See uus uuring kinnitab vana tõde, aga toob välja ka uue tõsiasja – inimese lõhn ja tervis on omavahel seotud.

Uuringu juht Ian Stephan ütleb, et lõhnal on tähtis roll selles osas, kui atraktiivne meile keegi tundub, eriti oluline on see naiste jaoks. Uurijad hindasid meeste juurviljade söömist selle järgi, milline oli nende nahatoon. Nad kasutasid selleks spektromeetrit. Rohkem juurvilju söövate inimeste nahatoon on mõjutatud söödava taime pigmendist.

Lisaks paluti meessoost osalistel täita ära küsitlus nende üldiste söömisharjumuste kohta. Seejärel anti igale osalejale puhas särk ja paluti trenni teha. Pärast anti neid särke nuusutada naistele, et nad hindaksid erinevaid tegureid nende lõhnade osas.

Naistel paluti kirjeldada kui atraktiivselt, tervislikult või tugevalt need särgid lõhnavad.

Tulemused näitasid, et nende meeste särkide lõhnu, kes sõid rohkem puu- ja juurvilju hinnati kõige atraktiivsemateks. Palju liha söövate meeste särkide lõhna kirjeldati intensiivsemana, aga mitte halvana. Kõige ebaatraktiivsem lõhn oli nende meeste särkidel, kes tarbisid palju süsivesikuid, kirjutab deccanchronicle.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles