Kümme nõuannet paaridele, kes pidevalt vaidlevad kodutööde üle

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JCB Prod / PantherMedia / Scanpix

Kui tundub, et te ei tee muud, kui vaidlete ainult selle üle, kelle kord on nõusid pesta, siis siin on teile mõned nõuanded.

Leppige kokku roteeruvates töödes. See tähendab, et igal nädalal teete te üheskoos kodutöid, aga mitte iga kord ei ole üks inimene vastutav ühe kindla töö eest. See aitab murda ka soostereotüüpi ja anda lastele head eeskuju, et pole olemas meeste- või naistetöid, kirjutab Female First.

Leppige «piisavalt heaga». Leppige sellega, et te mõlemad võiksite ühes või teises asjas olla paremad, kuid olge teineteise püüdluste osas positiivsed ja julgustavad, isegi kui tehtu ei vasta su isiklikule standardile.

Leppige kokku, et õpite! Lihtsalt seetõttu, et üks teist on suurepärane kokk, ei tähenda, et teine ei võiks kokkama õppida.

Lõpetage mikrojuhendamine. Kui kontrollifriik on murelik, on see väga häiriv. Kui sa pidevalt üle oma partneri õla kiikad, kui too üritab kodutöid teha, tekitad sa stressi juurde.

Ole positiivne! Kiitke teineteist kaasa löömise eest, vahelduseks püüdke puuduste väljatoomise asemel häid asju leida.

Kasutage kodutöid mitteametliku mediteerimispraktikana. Kohalolek aitab meil lõdvestuda, see vähendab ärevust ja aitab leida sideme hetkega. Triikimine ei pruugi tunduda mediteerimisena, kuid tegelikult on seda. Kui sa vaatad kodutöid positiivsemas valguses, ei tundu nad nii suurte kohustustena.

Tehke kodutöid koos. Sageli vaidlevad paarid seetõttu, et tegemata kodutööd peegeldavad suuremaid probleeme suhtes. See viib aga põlguseni ja lõppeb paratamatult konfliktiga. Kui te lepite kokku, et kodutööde aeg on teil ühine, saate te kasutada seda aega teineteisega kontakti loomiseks.

Leppige kokku, et vaatate süsteemi üle igal kuul, et te mõlemad oleksite sellega rahul. Vajadusel muutke graafikut.

Tegutsege! Ärge alustage uue süsteemiga, et sellest peagi loobuda. Et miski muutuks harjumuseks, peab seda pidevalt tegema. Leppige kokku, et motiveerite teineteist pidevalt.

Lubage endale midagi head. Olgu see kohtingu- või filmiõhtu, veetke koos kvaliteetaega, et suhtes harmoonia taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles