Seitse olukorda, mil abielu ei ole kindlasti hea idee

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Antonio Guillen Fernández / PantherMedia / Scanpix

Abielu on ilus asi, aga samal ajal ka midagi sellist, mis nõuab palju pühendumist ja seda iga päev. Seetõttu ei tohiks abielusse kiirustada ülepeakaela, vaid tuleks enne veenduda 100 protsenti, et seda tehakse õigetel põhjustel ja tõepoolest omal soovil. Sõrmus ei tähenda, et sa oled kohustatud vastama automaatselt «Jah,» kui vajad aega mõtlemiseks, siis võta see aeg.

Teie ees on seitse olukorda, mil ei tohiks abiellumisega kiirustada.

 

Sa loodad, et abielu lahendab su probleemid

 

Mõndadel inimestel on ettekujutus, et abielu lahendab kõik probleemid, mis suhtes esinevad. Aga see ei ole kaugeltki tõsi! Kui fundament on nõrk, siis ei jää abielu pikas perspektiivis püsima.

 

Ära abiellu lootuses, et see muudab teievahelist dünaamikat – sama loogiline oleks süüdata alla kukkunud lennuk. Tõsi, abielu muudab inimesi aja jooksul, aga sa ei peaks kindlasti jääma lootma, et see toob just positiivsed muutused. Sa ei saa abielluda ja omada juba eos ebarealistlike ootuseid.

 

Sa oled rase

 

Tüdruk, kas sa ikka tead, mis aasta on? Miks me ikka veel isegi kaalume abielu lihtsalt lapse pärast? Olgu, mõned neist võivad ka õnnestuda, aga suur osa siiski mitte. Juba abielus püsimine ainult laste pärast on kohutav otsus, aga abiellumine lapse pärast on veel hullem.

Sa võid teda küll siiralt armastada ja sul pole mingeid plaane lahku minna pärast lapse sündi, aga on tähtis siiski oodata, kuni sa oled absoluutselt kindel, et tahad temaga abielluda. Ära lase rasedusel ja sellega kaasnevatel hormoonidel mõjutada otsust, milles sa ei olnud enne seda kindel.

Sa tunned, et sind kiirustatakse tagant

Kui te olete loodud igavesti koos olema, siis te olete igavesti koos, olenemata sellest, kas te allkirjastasite need paberid või mitte. Hoolimata sellest, mida keegi ütleb, pole põhjust kiirustada sellise tähtsa otsuse tegemisega.

Mõned paarid teavad juba mõni tund pärast kohtumist, et nad on loodud koos olema ja õige pea sprindivad ka altari ette ning elavad elu lõpuni õnnelikult koos – hea meel nende üle. Aga siiski, kui sina tunned, et asjad liiguvad natukene liiga kiiresti ja see on sinu jaoks ebamugav, siis usalda oma sisetunnet ja tõmba pidurid peale. Abiellu siis, kui sa oled selleks valmis.

Te ei ole lähestikku elanud

Kui te olete algusest peale olnud pikamaasuhtes, siis elad sa tõenäoliselt natukene fantaasiamaailmas, mis abielludes võib kiiresti puruneda. Võtke natukene hoogu maha, enne kui teete oma suhtes nii drastilise muutuse.

Te ei pea küll kohe kokku kolima, aga elage vähemalt samas piirkonnas. Üldiselt oleks siiski hea, kui saaksite enne abiellumist proovida koos elada, et näha, milline on elu siis, kui te pea üksteist pidevalt igatsema.

Sa teed seda, et kellelegi head meelt valmistada

Millal ei ole hea idee abielluda? Siis, kui sinu perekonna arvamus mõjutab sind. Mõned vanemad väidavad, et nende lapsed «võlgnevad» neile pulmad. Ära lase neil enda otsust mõjutada, sest ainsad inimesed, kes selles abielus peavad olema, olete sina ja sinu partner.

Kui sa abiellud ainult seetõttu, et sinu perekond/sõbrad/kolleegid ei näägutaks enam, siis on teie suhe eos hukule määratud. Sellise käitumisega sa ignoreerid enese soove ja annad sellega inimestele märku, et nad võivad ka edaspidi sinu ellu sekkuda.

Sa tunned, et võlgned talle seda

Kui sa kedagi armastad, siis sa tahad vältida talle haiget tegemist. On üsna levinud, et tahetakse abielluda ülepeakaela armunud kaaslasega, et pakkuda talle seda õnne, mida ta väärib. Sellegi poolest, kui sa ise seda tegelikult ei taha, siis ära abiellu lihtsalt seetõttu, et «peaksid.» Nii käitudes olete lõpuks mõlemad õnnetud.

Sa pole küll kindel, aga mõtled: «Miks ka mitte?»

Nii tähtsa otsuse puhul tuleb olla täiesti kindel, et sa seda soovid. Kui sa ei ole veendunud, et abielu on sinu jaoks õige tegu, siis ära astu seda sammu. Abielu on midagi sellist, mis nõuab pühendumist iga päev, «miks mitte?» suhtumisega kaugele ei jõua. Ära tee midagi sellist, mida sa pärast kahetsed, kirjutab yourtango.com.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles