Saksa politsei ei soovita naistel üksi jooksmas käia (3)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksjad pargis.
Jooksjad pargis. Foto: Pascal Deloche/picture-alliance / Godong

Möödunud nädalal vägistati Leipzigis Rosentali pargis tervisejooksu teinud naine. Kohalik politsei soovitas seepeale naistel paaris jooksmas käia, et ohtu vähendada. See avaldus ärritas linnakodanikke, kelle meelest selline soovitus on ohvrisüüdistamine ning politsei ülesanne on naistele turvalisus tagada.

Vägistamisohver oli viiekümnendates eluaastates naine, kelle tundmatu mees tõmbas rajalt kõrvale, peksis teda käte ja jalgadega näkku ning vägistas nii jõhkralt, et naine vajas erakorralist operatsiooni, edastab Daily Mail.

«Parem on joosta vähemalt paaris ja kellestki möödudes alati enda ümber ringi vaadata,» ütles Lepzigi politsei pressiesindaja Uwe Voigt pärast rünnakut. «Muidugi võivad inimesed ka üksi jooksma minna, aga siis peab olema tähelepanelik.»

Kohaliku meedia vahendusel ärritas see väljaütlemine nii linnaelanikke kui poliitikuid, kes nõuavad, et politsei midagi ette võtaks. Linnapea Burkhard Jung tahab tänavatele ja parkidesse rohkem patrullivaid politseinikke, kelle nähtavus suurendaks kodanike turvatunnet.

Viimase kümne aastaga on Lepizig suurenenud 100 000 kodaniku võrra, kuid Lepizigi politseijõud on omakorda kahanenud 200 politseiniku võrra. Kuritegevus on aina tõusnud ja rahvas on mures.

Politsei püüab naise kaasabil vägistajast fotorobotiga pilti koostada. Kirjelduse järgi oli tegu 25-35-aastase tumeda nahaga mehega, kel on tumedad juuksed ja hooldamata habe.

Möödunud nädalast on Leipzigi politsei saanud vähemalt 12 vihjet, kuid ükski ei ole neid kahtlusaluse jälile juhatanud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles