Välismaa mees paljastab: asjad eestlannade kohtinguprofiilil, mis mõjuvad eemaletõukavalt (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Ma olen Eestis elanud mõnda aega ja kuna hea hulga sellest olin vallaline, ei ole mul puudu kogemustest Eesti kohtingumaastikul. On teatud vead, mida teevad pahatihti ka eestlannad, ning need mõjuvad meestele eemaletõukavalt. Mehe vaatenurga paljastab Eestis elav ameeriklane Jake Valjean.

Alljärgnev nimekiri kehtib juhul, kui mees otsib kohtingurakendusest kedagi, kellega arendada tõsisemat suhet, mitte lihtsalt juhuseksi. Üheöösuhte puhul tuleb tunnistada, et paljud mehed pigistavad silma kinni. Kui aga kutt on huvitatud rohkemast, siis märkab ta kindlasti neid ohumärke ning võib sinu profiili kiirelt «vasakule lükata»

«Ma vihkan draamat»

Ma olen seda klassikut näinud kohtinguportaalides ja sotsiaalmeedias alates juba dinosauruste (ehk Myspace’i) ajastust. Kui ma olin naiivne noor poisike, mõtlesin ma: «Oh, äge, tema vihkab draamat, mina ka vihkan draamat!» Siiski paistavad tavaliselt just need inimesed olema sellised, keda draama näib justkui jälitavat ning kes koperdavad alati lurjuste otsa. Pärast mõnda sellist viga sain ma aru, et kui naise elus on pidevalt draama ja neid tõmbab jobude poole, siis tavaliselt on see naine ise draama põhjustaja ja ma peaksin temast eemale hoidma.

Vt ka: «Ma olen mängudest väsinud», «Ma olen liiga palju haiget saanud», «Ma ei viitsi enam poistele aega kulutada, ma otsin tõelist meest»

«Mul on palju sõpru, sõbrannadega ma jantida ei viitsi»

Kui sa oled mees, kes on elanud kauem kui viis minutit, tead sa, et see on tõeline ohumärk. Tavaliselt tähendab see, et naine naudib «heade kuttide» lähedust, kuid hoiab neid sõbratsoonis nö tagavaravariantidena. Ta võib olla ka täiesti naiivne ning mitte mõista, kuidas mehed toimivad, ning peabki neid päriselt sõpradeks. Kui sa otsustad temaga deitida, tähendab see, et sa pead võitlema armukadedate kuttidega, kes teevad kõik, et teie suhet saboteerida. Naised, te ju teate, et need «head kutid» pole alati nii head! Sageli on see käitumine lihtsalt manipulatsioon, kuna neil pole julgust päriselt peale lennata.

Asi on ohtlik ka seetõttu, et kui sa pole just vägivaldne sotsiopaat, siis sulle meeldib, kui su tüdrukul on oma elu, ta käib sõpradega väljas ja ajab oma rida. Selline «sõprade tüdruk» võib aga imbuda sinu enda sõprusringkonda ning alati jääb sind närima kahtlus, et ta sind mõne sinu sõbra vastu välja ei vaheta. Lisaks ei saa sa nii üldse omaette või sõpradega olla, sest ta on alati teiega. Muidugi on siin erandeid ning kindlasti on naisi, kes ongi lihtsalt sellised, kes meestega paremini klapivad ning kindlasti on ka õnnelikke suhteid, mis sellise dünaamikaga töötavad, kuid üldiselt siiski on see ohumärk.

«Ma olen kurvikas»

Ärge saage valesti aru: ma armastan kurve, ma armastan iga vormi ja suurusega naisi. Kuid siiski tähendab «Ma olen kurvikas» tavaliselt seda, et naine on ebatervelt rasvunud. Suur viga, mida kurvikamad naised teevad, on püüda peita oma tõelist keha – nad postitavad pilte, mis on tehtud teatud nurga alt, rinnad on esiplaanile surutud või siis on pildid vaid näost. Kullake, sa ei peta kedagi – me teame seda mängu. Minuga juhtus kord see, et tüdruk oli postitanud endast vanu pilte, kus ta oli saledam ja noorem. Me saime hästi läbi, kuid kujutlege mu üllatust, kui lõpuks kohtudes selgus, et kuigi ma nägin sarnasust fotodel olnud inimesega, oli ta umbes sada kilo raskem. Esiti ütles ta, et tal on häired kilpnäärme talituses, mis võiski nii olla, kuid seejärel püüdis ta mind süütunde abil voodisse meelitada. Ma keeldusin viisakalt ja põgenesin.

See taktika saab kaasa tuua ainult südamevalu, eriti siis, kui teil on käimas hea vestlus ning tundub, et keemia on teie vahel tõesti olemas. See pole mitte ainult mehe suhtes ebaõiglane ja pettumust tekitav, see tähendab ka, et isegi kui te jätkate suhet, jäävad teie vahele alatiseks usalduse küsimused, kuna teie suhtlus algas valega. Mees võib hakata kahtlema sinu terves mõistuses ning isegi mõtisklema, kui turvaline sinuga aega veeta on.

Parim on olla aus ning postitada fotosid, kus sa meenutad iseennast. On mehi, kellele meeldivad kogukamad naised ning sa ei alusta suhtlust teades, et see kukub kõik lõpuks kokku.

Ühesõnalised vastused

Minemata liiga sügavuti meie ühiskonnas kehtivatesse soostereotüüpidesse, paistab siiski kehtivat eeldus, et kohtingusaitidel peab esimese sammu tegema mees. Üldiselt oleme meie need, kes vestlust alustavad ja arendavad ning las ma ütlen teile midagi: see on brutaalne. Kui naine võtab juhtimise enda kätte ning uurib midagi ka sinu kohta, on see kui sõõm värsket õhku.

Üks kõige frustreerivamaid asju, mis on juhtunud iga mehega, on ühesõnalised vastused. Me püüame saada sinu tähelepanu ja võib-olla pole sa huvitatud, võib-olla sa ka oled, aga sellise stsenaariumi korral anname me kiirelt alla. Sa pead meile natuke vastu tulema. Selline käitumine aga ütleb meile, et sa pole väga huvitav ja ilmselt oled pealiskaudne. Muidugi võime me eksida ja sa võid olla lihtsalt introvertne, aga kui sa ei ütle meile rohkemat kui «hei» ja «ma ei tea», siis me ei saagi seda kunagi teada.

See üks Marilyn Monroe tsitaat

Sa tead küll seda tsitaati. If you can’t handle me at my worst, you don’t deserve me at my best. (Tlk kui sa ei suuda minuga mu halvimatel hetkedel hakkama saada, ei vääri sa mind mu parimatel hetkedel.)

Marilyn Monroe oli Marilyn Monroe. Tõenäoliselt KiisukeAuh69 Tinderis või OkCupidis ei ole Marilyn Monroe. Ma ei suuda kokku lugeda kordi, mil olen seda tsitaati profiilis näinud ja see on alati märguanne põgeneda kiirelt ja kaugele. Kui keegi seda ütleb, on ta sajaprotsendilise tõenäosusega nartsissist ja ilmselt ka petab sind.

Isiklikult ei tahaks ma kellelegi, et ta peaks nägema mu halvimaid hetki. See pole midagi ilusat. See on midagi, mida ma enda juures vihkan ja midagi, millega ma teen pidevat tööd, et seda parandada. See peaks olema kõikide inimeste elueesmärk: areneda, õppida, kasvada. See tsitaat ütleb mulle aga, et tegemist on inimesega, kes ei taha kasvada. Kui ma näitan end halvimast küljest, mõistan ma täielikult, miks mu partner ei taha minuga olla ja ma olen talle ka seda öelnud, kui ma pole olnud tema suhtes õiglane. Ma ei nõuaks iialgi kelleltki, et ta peaks mind sellisena taluma ning kelleltki seda juba enne esimest kohtingut nõuda on ääretult jultunud.

Pikkusenõuded

Olgu, ma mõistan sind, kui sa oled ise pikk ja ütled, et sa eelistad kaaslast, kes on vähemalt 190 sentimeetri pikkune. Kuna ma olen ise lühikest kasvu, on ka minu jaoks veider, kui naine on minust tunduvalt pikem. Ja ma mõistan, kui frustreeriv võib pikka kasvu naise jaoks olla kontsade kandmine lühikese mehe kõrval.

Aga lühikese kutina on samuti väga frustreeriv näha tillukesi naisi, kes nõuavad ülipikka meest. Muidugi on täiesti okei, kui sul on omad eelistused, kuid äkki jääd sa mõnest heast asjast ilma, kuna oled oma vaadetes liiga rigiidne? Anna lühikesele kutile võimalus!

Parim šanss leida tõsist suhet on olla ka kohtinguportaalis aus ja siiras. Kui sa ütled mulle, et sulle meeldib jooga ja Netflix, siis see ei näita sind kuigi huvitavast küljest. Usu või mitte, aga enamik kutte ei viitsi mängida mänge, nad lihtsalt tahavad leida kedagi, kellega luua side ja suhe. Ole mõistlik ja ole sina ise!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles