Võiduhimus vanemad rikkusid laste jooksuürituse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordipäev.
Spordipäev. Foto: SCANPIX

Vanemad nõudmised võtta algkooli jooksuvõistlusel võitja välja selgitamisel appi maailma tippvõistlustel kasutatav tehnika viis ühe Šveitsi kooli otsuseni pika ajalooga võistlus hoopis ära jätta.

Just vanemate liigse võidujanu tõttu otsustati Šveitsi StGalleni algkoolis tänavu ära jätta ligi 20 aastat korraldatud jooksuvõistlus, kirjutab Local.

Aastakümneid korraldatud võistlusel on viimastel kordadel olnud probleeme vanematega, kes survestavad oma lapsi võitma ja seavad kahtluse alla kohtunike otsuseid.

Osa vanemaid seadis kahtluse alla võistluse tulemused ning nõudis koolilt ülitäpseid ajamõõtmisi,  fotofiniši ja aegluubis videosalvestiste kasutusele võtmist. Koolijuhi Markus Buschori sõnul võtsid vanemad võistlust liiga tõsiselt ja tahtsid, et nende laps igal juhul võidaks. Selline käitumine oli algkoolile vastuvõetamatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles