Mis sinu kehaga juhtub, kui loobud süsivesikute tarbimisest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Süsivesikuid sisalduvaid toite peetakse üldiselt halvaks. Need on näiteks saiatooted, pasta, riis jne. Nüüd on eksperdid kindlaks teinud, mis tegelikult juhtub, kui loobuda täielikult süsivesikute tarbimisest.

Tuleb välja, et tegelikult pole neist hoidumine üldse nii tervislik. Nimelt võib süsivesikute puudus tekitada näiteks lihaste kiiremat väsimist, kirjutab Daily Mail.

Eksperdid küll möönavad, et tänapäeval süüakse süsivesikuid liiga palju ja samuti sisaldavad nad rohkelt suhkrut, mis pole kohe kindlasti hea. Samas täielik saiatoodete ja pasta vältimine ei ole samuti tervislik.

Doktor Tim Crowe ütleb, et süsivesikud varustavad aju glükoosiga, mis aitab omakorda sellel funktsioneerida ning rolli mängivad nad ka lihaste töös hoidmisel. Samas kõik süsivesikud sisaldavad toidud pole head, näiteks töödeldud valmistoidud sisaldavad lisaks ka palju halbu rasvu ja suhkrut. Tervislikud variandid selle asendamiseks oleksid näiteks kinoa, tatar ja polenta. Samuti soovitab doktor Crowe süüa rasvarikkaid avokaadosid ja pähkleid. Ta paneb südamele, et kui terve päev jalul seista ja rasket tööd teha, siis on vaja kindlasti süüa süsivesikuid, kui aga istuda terve päev kontoris, siis võib juba piiri pidada.

Kes aga tahab kaalust alla võtta ja samal ajal süsivesikuid süüa, siis soovitus on järgmine: ühe kilogrammi kaotamiseks nädalas, võib süüa sellegi poolest 30-40 protsenti süsivesikuid sisaldavaid toite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles