10 tervislikku toiduainet, mis säilivad kaua

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

On teada fakt, et paljud töödeldud toidud on täis säilitusaineid, see-eest mõned naturaalsed toiduained võivad säilida kuid või isegi aastaid. Seega, on igati mõistlik eelistada näiteks pähkleid krõpsudele.

  1. Mandlid. Sisaldavad häid rasvu, vitamiini E-d ja võivad külmas pakendatuna säilida isegi terve aasta.
  2. Pruun riis. Sisaldab antioksüdante ja vitamiini E-d. Säilib toatemperatuuril kuni aasta.
  3. Chia seemned. Kiudainete- ja kaltsiumirikas ning aitab vererõhku madaldada. Säilib külmakapis kuni aasta.
  4. Datlid. Samuti toitainete- ja kiudaineterikas. Saab säilitada karbis toatemperatuuril mitu kuud.
  5. Kuivatatud oad. Erinevalt purgiubadest, on kuivatatud oad säilitusainete ja kolesteroolivaba proteiiniallikas. Säilib riiulil purgis kuni kaks aastat.
  6. Pähklivõi. Proteiini ja heade rasvadega küllastatud pähklivõi säilib toatemperatuuril kuni üheksa kuud.
  7. Kaer. On kiudainete- ja vitamiinirikas ning säilib kuivas ja külmas kuni neli kuud.
  8. Oliiviõli. Tervislik rasvaine, mis püsib kuni kuus kuud värske.
  9. Kinoa. Sisaldab üheksat põhilist aminohapet ja säilib riiulil neli kuud.
  10. Kõrvits. Hea vitamiin C allikas, mis säilib külmas, pimedas ja kuivas kohas pea kolm kuud. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles