Mida mehed tegelikult tarkadest naistest arvavad?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rex Features / Vida Press

Teadlased Ameerika Buffalo ülikoolist on leidnud, et meeste arvates on targad naised küll seksikad, aga ainult teoorias.

Ehk teisisõnu meestele meeldivad targad naised eemalt, kuid kui nad peavad lähemalt kokku puutuma tarkade naistega või isegi endast targematega, siis nad enam neile nii atraktiivsed ei tundu, vahendab Indy 100.

Teadlased väidavad, et kui mehed suhtlevad naistega, kes on neist targemad, tunnevad nad, et on justkui kaotanud oma maskuliinsuse, mis omakorda paneb neid tundma, et nad ei ole vastassugupoolele atraktiivsed. Samas selgus, et mõnele mehele naiste intelligentsus nii suurt mõju ei avalda ja nad selle pärast ennast halvasti ei tunne.

Selgus ka, et naised, kes valivad partneriks endast targema mehe, ei löö nii edukalt läbi näiteks teadust tehes ja kui nad juba on romantilises suhtes, ei ole naistel ka enam nii suurt huvi karjääri teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles