Viis soovitust, kuidas vältida inetut tüli

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rex Features / Vida Press

Vaatamata sellel, kui ideaalne on suhe, tuleb tülisid ja arusaamatusi ikka ette. Kas su partner teeb midagi, mis sind häirib või saab millestki täiesti teisiti aru, ajab see paratamatult vahel närvi.

Siin on mõned näited, kuidas tülitseda n-ö viisakalt ja konstruktiivselt.

  1. Te lasete üksteisel rääkida. Kui juba tunded on keema aetud, siis võib juhtuda, et räägime tuhat sõna minutis ja ei anna partnerile üldse sõna, kirjutab Elite Daily. Hinga korra sügavalt ja tee paus ning luba rääkida ka vastaspoolel. Pea meeles, et sellises situatsioonis on kaks osapoolt.
  2. Väldi teise peale karjumist. Siin kehtib sama reegel – kuula partner ära, siis ei teki sul isegi võimalust oma häält tõsta. Kui juba karjumiseks läheb, võib see tekitada negatiivseid emotsioone, mis ei lahtu nii pea.
  3. Ära meenuta vanu ja unustatud asju. See on inimlik, et vahel tahaks vihaga mingit vana asja partnerile nina alla hõõruda, kuid mõtle tagajärgedele. Kunagiste probleemide pinnale kiskumine teeb tüli ainult inetumaks.
  4. Teadvustage üksteise argumente. Kui sa tunned, et sul on kahtlemata õigus, on väga raske leppida, et teisel võib samuti õigus olla ja arvamusi ongi erinevaid. Proovi rahulikult mõelda, miks sul tingimata peab õigus olema ja kas see on nii oluline ning tülitsemist väärt.
  5. Ära lasku solvangutesse. See on üks tõeliselt ebatervislik viis tülitseda. Mõtle, kas sa ikka tahad oma kallimat solvata ja seda lihtsalt selleks, et oled vihane. See võib talle väga haiget teha ja seada ohtu teie suhte.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles