Neli levinud viga kokkamisel, mis teeb toidu ebatervislikuks

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rex Features / Vida Press

Kodus kokkamine on üldiselt soodsam ja ka tervislikum kui väljas söömine. Saad ise valida, milliseid toiduaineid kasutad ja kui palju. Samas on mõned levinud vead, mille tulemusena võib valminud toit olla hoopis kaloripomm.

Siin on mõned vead, mida vältida.

  1. Toidu tegemise ajal näksimine. Paljud inimesed on šokeeritud, kui palju kaloreid võib lisaks süüa lihtsalt näksides, kirjutab Time. Katses paluti osalistel pidada toidupäevikut ning tuli välja, et paljud sõid toidu tegemise ajal ära 300-400 kalorit.
  2. Sööd liialt süsivesikuid. Lasanjed ja pasta on küll maitsev, kuid sööme seda liialt palju. Piisab näiteks korra nädalas, ühest pastaroast. Nisutooteid võib välja vahetada ka kinoa, läätsede või pruuni riisi vastu.
  3. Kasutad liiga palju juustu. Tihti pannakse juustu igale pole, lihtsalt igaks juhuks, kuid tuleb silmas pidada, et juust on äärmiselt kaloririkas ja tegelikult igale poole ei sobigi. Näiteks tugeva maitsega juustu puhul piisab väga väiksest kogusest.
  4. Liialdad magustoidu kogustega. Tegelikult eelistavad paljud inimesed ainult paari ampsu midagi magusat. Magustoit on niigi kõrge rasva, suhkru ja süsivesikute sisaldusega, seega piisab vähesest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles