10 nõuannet, kuidas saada aru, kes on tõelised sõbrad ja kes mitte

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Elus on väga oluline, et oleks sõpru. Neid ei pea olema palju, kuid õiged sõbrad on sulle toeks, nendega on lõbus ja mis kõige olulisem, sa saad neid usaldada.

Kuidas aga aru saada, kas tegu on tõelise sõpruse või millegi vähemaga? Siin on mõned märgid, kuidas ära tunda tõeline sõber.

  1. Nad on sulle toeks nii rasketel aegadel kui muul ajal. On lihtne olla sõber, kui kõik on hästi aga elus tuleb ette katsumusi ja raskusi, siis on ainult tõelised sõbrad need, kes jäävad, kirjutab Live Bold and Bloom. Kui sa oled just kellestki lahku läinud, lähedase kaotanud või on sul tööl probleemid, siis õige sõber on sinu kõrval.
  2. Nad tahavad, et sul läheks hästi ja et sa oleks õnnelik. Kui sul on olnud kunagi sõber, kes on olnud kade, kui sul läheb hästi, siis tõenäoliselt pole ta tegelikult sinu sõber. Ametikõrgendus, uus armastus või midagi muud – tõeline sõber tunneb sinu üle siirast rõõmu.
  3. Hea sõber andestab ja unustab kergesti. Me kõik ütleme vahel mõtlematusi ja mõned sõbrad ei unusta seda, isegi kui oled korduvalt andeks palunud. Seega, sõber, kes on pika vihaga ei pruugi olla su kõige parem sõber.
  4. Tõeline sõber aktsepteerib sinu tõekspidamisi, isegi kui ta ise neid õigeks ei pea. Näiteks kellegi poliitilised vaated. Isegi kui su sõber teab, et sinu maailmavaade ei ühti tema omaga, ei tee ta sellest probleemi.
  5. Nad kuulavad ja näitavad sinu vastu huvi üles. Isegi kui see neid nii väga ei huvita, siis nad on sinu elu ja valikute suhtes osavõtlikud.
  6. Hea sõber võtab sinuga regulaaselt ühendust. Ehk te suhe on n-ö võrdne. Vahel helistab tema ja vahel sina. Teil ei teki probleemi sellest, et üks justkui näitab rohkem initsiatiivi üles kui teine.
  7. Nad armastavad sind vaatamata su vigadele. Kõigil on teatud asju, mis teistele ei meeldi, kuid hea sõber ei tee sellest numbrit ja armastab sind ikkagi. Näiteks kui sul on komme hiljaks jääda või hajameelne olla, siis tõeline sõber ei vihasta ega ärritu selle peale.
  8. Hea sõber on lojaalne ja usaldusväärne. Sa tead, et võid tema peale loota, ilma, et ta mitte midagi ütlemata, kuhugi ära kaoks. Või kui räägid talle mõne saladuse, siis võid olla kindel, et see ei jõua teiste kõrvu.
  9. Nad ei tee sulle etteheiteid. Kui oled teinud midagi, mis nende meelest on vale, siis nad mitte ei parasta ja ei pahanda sinuga, vaid püüavad mõista. Näiteks on sinu uus suhe sõbra meelest juba algusest peale hukule määratud, kuid sina oled armunud ja seda ei näe. Hea sõber võib arvamust avalada, kuid teatud piirini.
  10. Heade sõpradega on sul alati lõbus. Kas peol, kohvikus või koos trenni tehes – teil on alati lõbus!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles