VIDEO! Treeni koos titaga!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Noorte emade elu ei kujuta kõrvalseisjad ette. Mõni usub, et see on puhkus ja kodule pühendumine. Teine arvab, et see on elu suurim väljakutse ning aega pole mitte millekski. Tõde on kusagil vahepeal. Kõike ehk tõesti ei jõua, kuid trenni teha kohe kindlasti jõuab! Seda enam, et koos oma pisikese silmateraga on liigutada eriti lõbus ning väga kasulik nii põnnile kui emmele.

Äsja teist korda emaks saanud fitnessiproff Egle-Eller Nabi näitab ette, kuidas tõhus titavõimlemine käib.

«Trenn beebiga on väga lõbus ja täiesti tõhus,» hüüatab Egle emotsionaalselt. «Kes ise proovib, tunneb seda juba viie minutiga – korralik lihaskoormus, higi hakkab voolama. Ja sa saad seda trenni teha igal pool, kui vaba hetk tekib, treeningvahendid on ju kaasas. Lapse naeratus on aga veel kõige suurem preemia ja motivatsioon.»

Nii et oluline pole üldse üksnes see, et emme taas oma keha trimmi saaks – võimlemisest on selgelt kasu ka tillukesele. Kui laps on rahutu, halva une ning loiu seedimisega, võib teda salamisi kimbutada sama mure, mis tegelikult ka paljusid täiskasvanuid – liiga vähe liikumist! Kuna väga pisike selle tööga ise toime ei tule, vajab ta alguses assistenti. «Võimlemine valmistab beebit ette edasiseks eluks ja arendab tema lihaskonda. On teada, et titad, kellega võimeldakse, on palju rahulikumad, magavad paremini, neil on vähem gaasivalusid ja seedeprobleeme. Lisaks hakkavad nad palju osavamalt roomama, liikuma ning tulevikus ise sportima. Varase treeningu eeliseid ei saa millegi muuga asendada.» Egle ise ei teagi, millised on need lapsed, kellega titest peale trenni ei tehta. Tema on sama teinud oma kahe põnniga ning mõlemad magasid magusasti ja sügavalt nagu talveune karupojad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles