Neli lihtsat ja odavat nippi, kuidas kodus hambaid valgendada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Igaüks soovib omale säravaid ja valgeid hambaid, kuid hambaarsti külastamine on teatavasti väga kulukas. Saaks augudki lapitud, oleks juba päris hästi.

Õnneks on meetodeid, kuidas saada hambaid valgemaks suurema vaevata ka koduste vahenditega, kirjutab Pure Wow.

Kurkum

See oranžikas vürts on tervisele väga kasulik ja sellega saab ka hambaid valgendada. Kurkumi kergelt abrasiivne tekstuur sarnaneb soodale, aga sel on lisaks põletikuvastane ja antibakteriaalne toime, mis parandab kogu suu tervist. Seda seda kookosõliga, harja hammastele ja jäta enne loputamist mõneks minutiks toimima.

Banaanikoor

Hõõru banaanikoore siseküljega oma esihambaid ja oota kümme minutit. Katsu see aeg oma huuled hammastest eemal hoida. Seejärel pese hambaid nagu tavaliselt. Kaalium, magneesium ja mangaan aitavad hammastele tekkinud plekkidega võidelda.

Brie juust

Teatud toidud (eriti punane vein) määrivad hambaid, kuid teised toidud teevad neid jällegi puhtamaks. Üks sellistest on valge juust, milles on palju kaltsiumi ja valke. Need teevad hambavõõba tugevamaks ja kaitsevad seda määrdumise eest.

Seller

Selleris on tselluloosi (tugev taimne kiudaine), mis on hea vahend hammaste puhtaks hõõrumiseks. Mõtle sellerivarrest kui looduslikust hambaharjast, mis aitab eemaldada hambakattu ja toidujääke, mis tekitavad hammastele plekke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles