10 asja, mida võiks enne 35. eluaastat enda kohta teada

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vanuse kasvades hakkame aina enam mõtlema oma prioriteetidele ja eesmärkidele elus. Aga kui hästi me ennast tegelikult tunneme?

Siin on mõned olulised küsimused, millele peaksid teadma vastust enne, kui saad 35.

  1. Millised situatsioonid ajavad sind kõige enam närvi? Mida varem jõuad selgusele, mis ajab sind närvi ja stressi, seda parem, kirjutab Bustle. Siis saad kontrollida, kuidas see mõjutab sinu tööd ja muid tegevusi.
  2. Mis ajab sind vihaseks? Kui sa pole kindel, mis sind vihaseks ajab, võib see viia emotsionaalsete purseteni, mis võivad kahjustada nii sinu karjääri kui suhteid.
  3. Kas sa tead oma inimtüüpi? Ehk kas sa oled introvert või ekstravert? Kas sa pigem oled tagasihoidlik või suur jutustaja? Tuleb kasuks teada.
  4. Mis paneb sind imeliselt tundma? Mis on need asjad, mis teevad sind õnnelikuks ja rahulolevaks?
  5. Mida sa ootad suhtest? Selleks ajaks võiks olla selge, milline on sinu arusaam suhetest ja armastusest. Näiteks, kas sa eelistad monogaamset suhet või tahaksid olla hoopis vaba?
  6. Kuidas sa saad hakkama konfliktide lahendamisega? Kas sa lahendad neid rahulikult või emotsionaalselt? Sellest sõltuvad sinu suhted nii töös kui eraelus.
  7. Mis on sinu tugevused ja nõrkused? Kas sa oled teadlik, milles oled tugev ja mis sul nii hästi ei õnnestu? See teadmine võib kaasa aidata näiteks su karjäärivalikute tegemisel.
  8. Kas sa oled riskide võtja või mitte? Sellest võib oleneda nii mõnigi valik, mida sa oma elus teed või otsustad.
  9. Mis situatsioonid ajavad sind pingesse? Näiteks, kui sa ei kannata draamat ja dramaatilisi inimesi, siis sul ei ole vaja ka nendega suhelda. 
  10. Kuidas sa kõige paremini saaksid enda eest hoolitseda? Kui sa näiteks tead, et kõige paremini mõjub su tervisele aeg-ajal palmi all puhkamine, siis seda sa peaks ka tegema.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles