Puust ja punaseks: kuidas eri sorti pastat õigesti süüa?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Oled sa mõnikord makaronirooga süües jänni jäänud, kuna ei saa salalikke spagette kahvli otsa? Või oled ehk mõelnud, miks pastat küll nii palju erinevaid peab olema?

Youtube'i kanal Zagat on kokku pannud õpetliku video, kuidas süüa eri sorti makarone. Nõu annab New Yorgi pastaekspert Luca Donofrio.

  • Vesuvio on nime saanud vulkaani järgi ning selle kuju on ideaalne, et imada endasse hõrk kaste. Söömiseks võta kahvlile kaks-kolm tükki, paras suutäis.
  • Tagliatelle söömiseks lusikat vaja ei lähe. Võta paar riba, seejärel toeta kahvel taldrikuäärele ja keeruta, hoides kahvlit taldrikuga paralleelselt.
  • Pappardelle on väga laiad ribad ning ära isegi püüa lusikaga läheneda või seda keerutada. Haara kahvliga üks riba ning katsu see väiksemaks voltida, et siis suhu pista. Voltimise ajal lisa ka liha! NB! Pastat ei sööda kunagi nuga kasutades!
  • Õigesti valmistatud Raviolit peaks olema võimalik kahvliga pooleks lõigata ning seejärel suutäis kahvlile haarata.
  • Agnolotti Del Plin on sisuliselt nagu pelmeen - ampsusuurused tükid mahuvad kenasti suhu, eriprotseduure vaja pole.
  • Tortellinit võib samuti kahvliga pooleks lõigata.
  • Calamarata meenutab kujult kalmaarirõngaid, selle järgi ongi makaron nime saanud. Tõeline fopaa on panna mereannipastale juustu. Õige viis seda süüa on haarata üks mereannitükk ning üks pastarõngas.
  • Kui laual on saia, on täiesti sobilik sellest teha väike abiline, et kastet paremini kätte saada. Samas peenes restoranis pole see käitumine päris viisakas, koduses ja vabamas õhkkonnas aga küll.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles