Moenädala pärlisadu

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti mood on tippvormis. Sellise vägeva ideetulvaga pole moenädal veel kunagi alanud! Kuld- ja Hõbenõelale kandideerinud tööd olid viimane kui üks täiesti omanäolised ja maailmatasemel. Parimate paraadi sobis kui valatult ka Tallinn Fashion Weeki avaetendusena lavale tulnud Kristian Steinbergi kollektsioon. Kõik moemaiad saavad oma meeli kostitada ka täna – moenädala lõppakord Liina Steini ja Embassy of Fahioni talentide moeloominguga on alles ees!

Hõbenõela võib uhkusega oma mantlireväärile sättida tekstiilikunstnik Mare Kelpman. Disainer väljendab ennast materjalide keeles, kasutades väga piiratud võimalusi ja vahendeid. Tulemuseks on lihtne, kuid jõuline looming, kus saavad kokku soojad kallistused ja põhjamaine puhtusearmastus, värvirõõm ja siiski teatav vaoshoitus. Kelpman ei võida südameid efektide või paljastuste abil, kuid kes hakkab huvi tundma ning jõuab selleni, et mõnda tema teost puudutab, on kohe võlutud. Nii palju hinge on kootud tema ainulaadsete mantlite igasse mustrikorda, et esimesest silmapilgust armuda on enam kui lihtne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles