Tuntud näitlejanna avaldas, et vähi tõttu eemaldati tal ka munasarjad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christina Applegate
Christina Applegate Foto: Joe Russo/imageSPACE/Sipa USA / Scanpix

Christina Applegate, keda Eesti vaataja mäletab tõenäoliselt kõige paremini Kelly Bundyna sarjast «Tuvikesed», avaldas traagilise tõe: kaks nädalat tagasi eemaldati tema munasarjad, et vähendada võimalikku vähiriski.

Aastal 2008 eemaldati Applegate’i mõlemad rinnad rinnavähi tõttu ning samal aastal kaotas ta nõo munasarjavähile. «Ma saan seda ennetada,» vahendab AOL näitlejanna sõnu. «Ma võtsin asjade üle kontrolli. See on kergendus ning üks võimalus vähem, et võin vähki haigestuda. Nüüd tasub vaid loota, et ma ei jää bussi alla.»

Applegate’il on geeni BRCA1 mutatsioon, mis suurendab vähi tekkimise ohtu. Naine kardab, et kuna tal on kuueaastane tütar Sadie, siis võib ka tema olla selle geeni pärinud. Seetõttu hoiab ta väga rangelt silma peal Sadie toidulaual ja elustiilil. Nende majapidamine on sajaprotsendiliselt öko ning tütar on ise valinud taimetoitluse. Samuti ärgitab näitleja kõiki naisi minema sagedamini arsti juurde ja lasta end kontrollida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles