Kas oled suhtes liiga klammerduv? Seitse küsimust, mis aitavad sellest aru saada

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Vahetevahel klammerduv olla on täitsa normaalne. Näiteks, kui on paha tuju, jube pohmell või halb enesetunne, siis tunneme suuremat läheduse vajadust. Kuid mis punktist on liigne klammerdumine probleem?

Mõned küsimused, mis aitavad selgust tuua.

  1. Kui palju on sul sõpru? Suhtes on väga oluline, et sul oleks ka iseseisev elu ja sõbrad, kirjutab Bustle. Vastasel juhul võibki juhtuda, et klammerdud liigselt oma partneri külge, mis omakorda võib talle ebamugav ja ahistav olla.
  2. Kas sa oled äkki lihtsalt üksildane? Kui sa tunned üksindust suhtes, siis võib see samuti viia partnerist sõltumisse. Mõtle, mis on see, mis sind üksildaseks teeb ja kas sa saad äkki seda muuta.
  3. Kas su partner vajab sind sama palju, kui sina teda? Kui te mõlemad olete üksteise külge klammerdunud, siis ei ole samuti tegu väga tervisliku suhtega. Samas, kui see on ühepoolne, on asi hullem.
  4. Kas sul on asju, mida sa teed ilma partnerita? Kas sul on äkki hobisid, mida harrastad üksi? Isegi kui see on väljas jalutamine, on see ikkagi midagi, mida teed temast eraldi. Kui sul aga pole ühtegi asja, mida armastad üksi teha, oled liigselt partnerisse klammerduv.
  5. Kas su partner tunneb ennast sinu läheduses ebamugavalt? Kui sa pidevalt ripud kallima kaelas, võib see mõnele inimesele olla ebamugav. Pea meeles, et liigne klammerdumine võib su partnerit sinust eemale tõugata.
  6. Kas sa oled pidevalt, ilma põhjuseta armukade. Suur vajadus ja tung kogu aeg partneriga koos olla, võib viia pideva armukadeduseni, millel üldjuhul ei ole ratsionaalset põhjust.
  7. Kas sa kujutad oma elu ette ka ilma partnerita? Loomulikult mõte lahkuminekust võib tunduda traagiline, kuid kui see tundub sulle maailma lõpp, siis oled ehk liialt partneris kinni. Sa peaksid tundma küll kurbust, kuid nägema ka tulevikku ilma temata.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles