Viis põhjust, miks sa inimestele ei meeldi

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Vahel me isegi ei märka, kuidas teatud käitumine võib teistele vastukarva olla. Mis on levinud asjad, mis inimestele teiste juures ei meeldi?

  1. Liiga paljude fotode jagamine sotsiaalmeedias. Liigne fotode jagamine sotsiaalmeedias võib inimesi eemale peletada, selgus hiljutisest uuringust. Eriti valikuline peaks olema laste ja perefotode jagamisel, kirjutab Business Insider. Need on siiski isiklikud ning tähenduslikud ja olulised rohkem sulle kui teistele.
  2. Name-dropping ehk nimede puistamine. Kui sa kasutad pidevalt vestluse käigus kuulsate ja tuntud inimeste nimesid, et oma juttu või mõtteid illustreerida.
  3. Enda võimete või oskuste liigne esile tõstmine. Näiteks, kui ütled tööintervjuul, et «töötan liiga hoolsasti» või «ma hoolin liiga palju». Harvardi ülikoolis tehtud uuring näitas, et see kahandab kõvasti sinu tööle saamise ja teistele meeldimise šansse.
  4. Oma emotsioonide varjamine. Inimestele meeldivad üldjuhul siiraste emotsioonidega inimesed, kes ei ürita varjata oma tõelist mina.
  5. Kui sa ei naerata. Uuringus, milles osales sada inimest, ilmnes, et ükskõik, mis poosis või situatsioonis on inimene, kui ta ei naerata, siis meeldib ta teistele vähem.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles