Asjad, mida võiks enne laste saamist teada

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Lapse saamine on tõenäoliselt üks suurimaid muutusi elus. Sellega kaasneb nii palju infot ja uusi kogemusi, et vahel jäävad põhilised elutarkused tagaplaanile.

  1. Piiride seadmine on väga oluline. Hetk, mil sa teatad, et ootad last, kipuvad kõik sulle nõu andma, mida teha ja kuidas käituda, kirjutab The List. Seega pane paika piirid, millest teised üle astuda ei tohi.
  2. Ära planeeri sünnitust liialt täpselt ette. Sa kunagi ei tea, kuidas kõik sellel suurel päeval läheb, seega ei tasu endale liigset stressi tekitada. 
  3. Sünnitusjärgne depressioon on vägagi levinud. Sa oled sellest tõenäoliselt kuulnud, kuid kas sa teadsid, et see mõjutab iga viiendat naist? Tea, et ka sinul võib see tekkida ja see on täiesti normaalne ja ravitav.
  4. Imetamine võtab aega. See on väga individuaalne, kuidas kellelgi imetamisega läheb. Üldiselt võib alguses olla raskusi ja hiljem hakata sujuma.
  5. Ei ole vahet, mil viisil oma beebit toidad. See, kas annad oma lapsele rinnapiima või mitte, on sinu otsustada. Mõnel naisel näiteks ei teki rinnapiima ja tal ei olegi valikut. Kõik variandid on normaalsed.
  6. Ole valmis, et lapse saamine hakkab mõjutama sinu suhet. Ära tunne süümepiina, et laps võtab nii palju aega, sest su partner saab aru. Samuti on see täiesti uus elukorraldus ja ei saagi eeldada, et sa saad elada täpselt sama paarisuhte elu nagu enne.
  7. Kõik on pidevalt muutumises. Kui mõni faas lapsega on väga raske, siis järgmine võib olla lihtsam. Pea meeles, et eriti esimesel aastal kasvab ja areneb beebi väga kiiresti. Magamata ööd ja öine ärkamine ei kesta igavesti.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles