Seitse raha puudutavat küsimust, mida enne abiellumist endale esitada

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Abielu on tähtis teetähis elus ning seda tuleb hoolega kaaluda. Peab ka arvestama, et abieluga kaasneb üldjuhul ühine rahakott või isegi laen. 

Mõned tähtsad raha puudutavad küsimused, mille peale võiks enne abielu mõelda.

  1. Millised on sinu raha kulutamise harjumused? Kas sa oled loomult säästja või laristaja? Kas sa kaalud enne läbi, mida ostad või sooritad emotsioonioste? Kõik see mängib rolli selles, kuidas kujuneb välja teie ühine ostukäitmine ja tulevik, kirjutab Bustle.
  2. Milline suhtumine on sul rahasse? See oleneb paljuski sellest, kas sa oled pärit pigem rikkamast perest või vaesemast. Kas raha ja rahaprobleemid on sulle tuttavad? Või on sul alati olnud raha ja seepärast ei oska sa selle pärast muretseda. Kas sinu suhtumine rahasse on sama mis su partneril? Mõtle ja analüüsi, kas teil oleks võimalik leida ühine keel.
  3. Millele eelistad kulutada? Inimestel on erinevad soovid, millesse nad tahavad investeerida ja millele kulutada. Kui näiteks sinu jaoks on olulisem turvalisus kui ilusad riided, siis kas samamoodi tunneb sinu tulevane? Kui te väärtustate erinevaid asju, siis võib sellest tulla tulevikus probleem.
  4. Kuidas sa maksad oma arveid? Kas sul on nimekiri või isegi tabel, kuhu märgid, mis arved on makstud ja mis veel maksmata? Või sul on hoopis raske meeles pidada, mis juba makstud ja mis mitte? Tulevikus hakkate selle eest koos vastutama ja oleks mõistlik välja mõelda mingi süsteem, et kõik saaks makstud ja ei tekiks arusaamatusi.
  5. Millised on su rahalised eesmärgid? Kas sinu jaoks on oluline töötada kohal, kus teenib palju või see pigem sind ei huvita? Äkki su elukaaslane peab seda väga oluliseks, et pidevalt lisaraha teenida. Või on sul mingi väga suur unistus, mis nõuab pikaajalist säästmist. Need asjad tuleb läbi mõelda.
  6. Kas teil on ühine pangakonto? Mõned eelistavad ka abielus omada eraldi kontosid. Võib ka olla, et teil on eraldi kontod ja kolmas ühine konto, kuhu näiteks säästate või kust maksate arveid.
  7. Kas sul on võlgu? Sa pead arvestama, et sinu õppelaen või korterilaen tuleb samuti maksat, isegi kui te koos võtate uue laenu. Räägi oma partneriga läbi, kuidas edaspidi laene maksate.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles