Kuidas süüa süsivesikuid ja võtta kaalust alla?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Tõenäoliselt on kõik kuulnud, et pasta ja saiatooted pole just figuurisõbrad, kuid kes ei suuda vastu panna, siis on viis, kuidas süüa süsivesikuid nii, et kaalunumber ei tõuseks.

Laura Cipullo kirjutab oma dieedile keskenduvas raamatus «The Body Clock Diet», et tegelikult võib kõike süüa, lihtsalt tuleb toituda teadlikult, vahendab Womens Health. Tema filosoofia on, et sööma peab siis, kui on nälg ja jälgima koguseid.

Näiteks selle asemel, et süüa suure kausitäie pastat, võta väiksem kauss. Cipullo soovitab ka kombineerida süsivesikuid proteiini sisaldavate toiduainetega ja heade rasvadega nagu oliiviõli. Näiteks pastaga võib segada lõhet või forelli, mis annab häid omega rasvu või pasta koos kalkuni lihapallidega tomatikastmes. Sellisel juhul hakkab keha esmajoones töötlema proteiinis ja rasvas olevaid toitained, mitte suhkrut ja süsivesikuid.

Cipullo soovitab ka teha trenni, olla aktiivne, magada korralikult ja vähendada stressitaset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles