Neli põhjust, miks hea uni aitab kaalust alla võtta

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Kui on plaan kaalust alla võtta, soovitatakse üldiselt vähendada toidukoguseid ja minna trenni. Kuid tuleb välja, et hea uni võib olla hoopis tähtsam.

  1. Uni vähendab tungi ebatervisliku toidu vastu. Katses, kus testiti inimeste iha erinevate toitude vastu, selgus, et mida väsinum ja kehvema unega inimene oli, seda suurem oli tal ka vajadus ebatervislikuma toidu järele ja vastupidi, kirjutab Time. Paljastus isegi, et inimesed, kes magasid katses hästi, soovisid toite, mille oli kuni 600 kalorit vähem.
  2. Uni tekitab pikema täsikõhutunde. Programm, mis keskendus ülekaaluliste inimeste kaalulangetusele tuli välja huvitav seos. Nimelt, mida parem uni, seda kauem kestab ka täiskõhutunne.
  3. Hea magamisrütm soodustab dieedipidamist ja trenni tegemist. Tuleb välja, et uni mõjutab ka järjepidevat dieedipidamist ja trenni. Kui inimene on väsinud ja halvasti maganud on ka suurem oht, et ta lööb dieedile käega ega viitsi ka jõusaali minna. Hea uni annab seega motivatsiooni ja energiat edasi minna.
  4. Hea uni põletab paremini kaloreid. Magamise ajal põletab inimene kuskil 50-100 kalorit tunnis. Teadlased aga väidavad, et õige kogus und reguleerib ka ainevahetust ja seega ka kaloripõletusprotsessi. Teise uuringu järgi võib kalori põletamisele kaasa aidata ka külmemas, umbes 18 kraadises temperatuuris magamine.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles