Naised arutavad: mis on lahklihamassaaž ja milleks see on hea?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Andreas Teich / Scanpix

Postimehe perefoorumis on teemaks võetud lahklihamassaaž, mida praktiseeritakse 4-6 nädalat enne sünnitust ja mis väidetavalt vähendab sünnitusel rebendite tekkimist.

Perekooli portaal kirjutab, et mida lõõgastunum on sünnitaja, seda kergem on sünnitus, sest rebeneda saab ainult pingul kude. Kui juba sünnituseks läheb, siis aitavad rebenemise vastu vertikaalsed asendid – nii laskub laps aeglasemalt ja sünnitusteed annavad paremini järele. Lahkliha ei ole loodud mitte lapse sündi takistama, vaid pehmendama. Peale massaaži aitab lahkliha rebendeid veel vältida rasedusaegne vaagnapõhja lihaste treening.

Lahklihamassaaži kliiniline termin on perineaalne massaaž ja piirkond, mida masseerida tuleks, on naise anuse ja vagiina vahel olev õrn nahk. Paraku võib sünnituse käigus see õrn nahk rebeneda, kirjutab Mamanatural. Selle ennetamiseks või vähendamiseks saabki kasutada lahklihamassaaži. Peale rebendite vähenemise aitab ka see valu vastu, samuti hõlbustab lapse väljatulemist. Uuringute järgi vähendab lahkliha massaaž 10 protsenti rebenemiseohtu ning 32 protsendil esmasünnitajatest vähenes ka sünnitusjärgne valu.

Mida on massaažiks vaja ja kuidas alustada?

  • Pese käed.
  • Kasuta looduslikku õli nagu mandli- või kookosõli, samuti on olemas spetsiaalsed tooted apteegis.
  • Võta käepärast puhas rätik.
  • Vajadusel peegel.
  • Enne massaaži võib käia vannis, et pehmendada piirkonda.

Kui sul on kogemusi lahkliha massaažiga, siis anna teada ja jaga oma kogemusi siin!

Loe ja uuri lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles